Critic National
Italia anunţă că permite debarcarea pe teritoriul său a 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi, Critic National

Italia anunţă că permite debarcarea pe teritoriul său a 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi

Italia a anunţat joi că va permite debarcarea pe teritoriul său a 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi, în vederea relocării celor mai mulţi dintre ei în altă parte în Europa, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Italia a anunţat joi că va permite debarcarea pe teritoriul său a 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi, în vederea relocării celor mai mulţi dintre ei în altă parte în Europa, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Ministerul italian de Interne a indicat că solicitarea formulată de nava umanitară de a-i debarca pe pasageri a fost autorizată şi că a început în acelaşi timp “o procedură de relocare europeană”.

Ministerul a precizat că “80% dintre migranţii salvaţi vor fi transferaţi în alte state europene”, în circa o săptămână.

Navei Alan Kurdi i s-a permis anterior să oprească în golful Arbatax, pe coasta de vest a Sardiniei, pentru a se adăposti de furtună, şi este de aşteptat ca migranţii să debarce în portul omonim.

Alan Kurdi a ajuns în golful Arbatax în jurul orei locale 10.30 (08.30), a menţionat Gorden Isler, directorul organizaţiei umanitare Sea Eye care a închiriat nava.

Vasul cu migranţi anunţase miercuri că se îndreaptă spre portul francez Marsilia, după ce într-o primă fază Malta, Italia şi Germania refuzaseră să-şi asume responsabilitatea pentru pasageri.

Sea Eye a explicat pe Twitter că autorităţile italiene au contactat nava în cursul nopţii pentru a-i oferi protecţie în faţa condiţiilor meteo nefavorabile şi pentru “coordonare suplimentară”.

Organizaţia a asigurat într-un comunicat că “nu sunt probleme sau conflicte serioase” la bordul navei, dar a adăugat că între migranţi se numără peste 50 de minori, mulţi dintre ei neînsoţiţi şi câţiva copii mici.

Alan Kurdi a salvat, sâmbătă, 133 de oameni în apele internaţionale din largul coastelor libiene, opt dintre aceştia, între care un bebeluş de cinci luni, fiind evacuaţi marţi şi preluaţi de garda de coastă italiană.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi