Județul Cluj: Școli fără apă potabilă, la început de an școlar

Noul an școlar prinde multe unități de învățământ fără apă curentă. Și asta în plină pandemie. În plus, în mediul rural, drumul lung până la școală din cătunele de munte este și el o piedică pentru mulți elevi.

În cele trei sate ale comunei Măguri Răcătău locuiesc peste 2.000 de oameni. Aproape 200 se pregătesc de școală.

La școala din centrul comunei s-au făcut pregătiri pentru primirea în siguranță a elevilor. Au fost montate puncte cu dezinfectant, băncile sunt așezate la distanță, s-au trasat circuite de intrare și de ieșire. Și pentru că este în Munții Apuseni, s-a făcut aprovizionarea cu lemne pentru iarnă.

Cu emoții sunt așteptați și cei 20 copii de grădiniță.

Cu toate pregătirile însă, cele trei școli din comună nu au autorizație. Le lipsește apa potabilă.

Soluția pentru moment a fost aducerea unor bidoane de apă pentru consumul elevilor. Și lucrurile par să se așeze. Cea mai mare temere este însă aici trecerea la sistemul hibrid sau la scenariul roșu. Comuna se întinde pe 27 de mii de hectare, iar unele case sunt izolate.

În județul Cluj, o singură școală are grupul sanitar exterior și nu a primit autorizație. Alte 44 de unități sunt neautorizate din cauza lipsei apei potabile.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top