Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că, începând de astăzi, este deschisă o linie TELVERDE cu informații despre desfășurarea noului an școlar la care pot apela părinții și elevii. Tot de astăzi va fi lansat portalul cu informații despre noul an școlar, continua.edu.ro. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că părinții nu vor mai da declarație pe proprie răspundere despre starea sănătății copiilor înainte de a-i trimite la școală.
ACTUALIZARE: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că părinții nu vor mai da declarație pe proprie răspundere despre starea sănătății copiilor înainte de a-i trimite la școală.
Alte declarații ale ministrului Sănătății:
ACTUALIZARE: Monica Anisie a declarat că Ministerul a elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în unităților de învățământ pentru educația timpurie, învățământul primar, gimnazial, liceal, vocațional. ”Au fost realizate repere metodologice pentru inceputul de an școlar pentru cadre didactice”, a spus Anisie.
Ministrul a anunțat de asemenea că, începând de astăzi, este deschisă o linie TELVERDE cu informații despre desfășurarea noului an școlar la care pot apela părinții și elevii. Tot de astăzi va fi lansat portalul cu informații despre noul an școlar, continua.edu.ro.
Alte declarații ale ministerului Educației:
______________________________________________________________
Conferința de astăzi vine după ce premierul Ludovic Orban le-a cerut ieri celor doi miniştri, al Sănătăţii şi al Educaţiei, să definitiveze regulile pentru începerea școlii, astfel încât acestea să fie publicate astăzi, iar părinții și profesorii să cunoască toate detaliile.
Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până în 7 septembrie, Inspectoratele Şcolare privind situaţia epidemiologică, acestea urmând să propună scenariul de începere a şcolii. Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite, până în 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.
Sunt trei scenarii. Primul înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Al doilea scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest punct mai prevede revenirea parțială, prin rotație, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Ultimul scenariu, care nu pare să fie pe placul părinților este cel care prevede participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții online. Un sondaj recent a arătat că doar 14% dintre părinți ar opta pentru această varianta. Cei mai mulți, 55% dintre cei intervievați, au spus că își doresc revenirea la cursurile tradiționale, față în față.
sursa: TVR