Nicolae Negru: „Nu este niciun interes pentru R. Moldova să facă acum alegeri anticipate”

Președintele Igor Dodon a anunțat că în următoarele zile se va decide soarta coaliției de guvernare. El şi-a exprimat convingerea că actualul legislativ ar trebui dizolvat şi că alegerile parlamentare anticipate ar trebui organizate după alegerile prezidenţiale. Editorialistul și comentatorul politic Nicolae Negru spune că guvernarea nu mai are majoritate parlamentară.

Nicolae Negru: „Soarta coaliției de guvernare e în dezechilibru, să spunem așa, au mai plecat doi deputați de la PD, au mai rămas 11, înseamnă că formal, cel puțin, guvernarea nu are majoritatea parlamentară, 51 de voturi, deși mai există acești trei deputați, doi care au ieșit din PD și unul care este independent, ei zic că vor vota împreună cu această majoritate parlamentară. Și atunci nu văd de ce s-ar alerta dl Dodon, probabil nu e sigur de cei doi deputați sau, dimpotrivă, e un prilej această ieșire a acestor deputați să facă o altă mișcare pe care o pune el la cale de mai demult. Eu sunt înclinat să cred că e o mișcare de-a lui, el a mai fost pe la Moscova, a mai fost pe la Athos și se vede că pune ceva la cale.

Acum iarăși aleargă la Moscova, se vorbește că are și consilieri electorali de la Moscova și această întârziere de a-și anunța candidatura tot este legată probabil cu anumite sfaturi sau cu anumite chestiuni pe care el trebuie să le rezolve înainte de anunțarea candidaturii. Eu cred că e vorba de manevre, pur și simplu.”

Europa Liberă: Admiteți că ar putea totuși să se ajungă la o reconfigurare a forțelor politice în legislativ?

Nicolae Negru: „Eu nu văd cum s-ar reconfigura aceste forțe până la alegerile prezidențiale. Dl Dodon mizează pe Maia Sandu, așa a zis el, îi întinde o mână Maiei Sandu și Maia Sandu trebuie să alerge repede și să-i strângă mâna lui Dodon. Nu văd cum ar face Maia Sandu acest lucru, l-ar valida iarăși pe Dodon și Partidul Socialiștilor (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.