Ca la fiecare tur de scrutin, voturile au un drum lung de parcurs de la urnă până în statisticile oficiale ale autorităților. A fost o noapte lungă pentru preşedinții secțiilor de votare. După închiderea urnelor, a început numărătoarea voturilor, apoi buletinele au fost predate Birourilor Electorale Județene sau de sector. Procesul a mers repede mai peste tot, deși au fost impuse măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus.
La ora 21.00, ușile secțiilor de votare au fost închise. Apoi, membrii secțiilor au desigilat urnele și au început să numere voturile. Totul a fost filmat de camerele de pe tablete, iar rezultatele consemnate în procesele verbale. La final, președinții și vicepreședinții au fost transportați, sub paza jandarmilor și a polițiștilor, la birourile electorale de sector pentru predarea sufragiilor și a materialelor electorale.
În Capitală, procesul de predare a mers rapid deși, anul acesta, au fost impuse măsuri sanitare stricte.
Și la Cluj, predarea sacilor cu voturi a mers destul de rapid.
În Timișoara, predarea materialelor de vot s-a realizat după un traseu bine stabilit. Însă, nu toată lumea a fost mulțumită.
Alegerile locale s-au desfășurat în plină epidemie de coronavirus. Din această cauza, în secțiile de vot și la sediile birourilor județene și de sector, au fost impuse reguli împotriva răspândirii virusului COVID-19.