Premierul Ludovic Orban: Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii. Ministrul Nelu Tătaru: Suntem pe un platou al celei de-a doua faze a primului val

Numărul cazurilor de coronavirus a fost relativ constant în ultima perioadă, însă urmează săptămâni mai grele, influențate de începerea anului școlar și de organizarea alegerilor, a avertizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Iar premierul a anunțat că purtarea măștilor rămâne obligatorie în școli. Ce alte declarații au mai făcut membrii Guvernului la Iași aflăm de la Claudia Dănăilă.

Prezent la Iași într-o vizită de lucru alături de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în ultima lună, de când s-au deschis restaurantele și cinematografele, de când au revenit oamenii din concedii și a început școala nu s-au înregistrat creșteri alarmante de cazuri de COVID-19.

Totul se rezumă, crede Nelu Tătaru, la respectarea în continuare a restricțiilor impuse.

Ministrul Sănătății a spus că, la ora actuală, România se află pe un platou al celei de-a doua faze a primului val. Iar al doilea val al pandemiei va depinde de modul în care va fi gestionat primul.

Nelu Tătaru a precizat că, după cum arată experiența științifică a unei pandemii, că aceasta poate dura între un an și jumătate și doi ani și ar fi păcat să pierdem ceea ce am reușit în ultimele 7 luni în privința gestionării pandemiei.

În cadrul aceleiași conferințte de presă, premierul Ludovic Orban a ținut să sublinieze că nu este de acord să se renunțe la purtarea măștilor de protecție de către elevi, chiar dacă au existat voci care au cerut acest lucru.

Premierul Ludovic Orban: Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top