Critic National
critic national stiri 24/7

Primul copil român, internat la Terapie Intensivă, din cauza COVID-19

A apărut și în România primul caz de complicații provocate de coronavirus la copii. Este vorba de un băiat de 9 ani care se află la terapie intensivă în București.

A apărut și în România primul caz de complicații provocate de coronavirus la copii. Este vorba de un băiat de 9 ani care se află la terapie intensivă în București.

Copilul suferă de o formă foarte rară de boală inflamatorie, dezvoltată pe fondul infecției cu Sars-Cov-2. Starea lui se ameliorează, dar este dependent de oxigen. Medicii insistă pe ideea că este o excepție și copiii trec de regulă ușor peste această infecție.

În cazul băiatului de 9 ani din Buzău, infecția cu noul coronavirus a provocat şi o complicaţie neaşteptată şi foarte rară: medicii îi spun sindrom multisistemic inflamator.

Boala este gravă și foarte rară chiar la nivel mondial. Astfel de complicații au mai fost raportate şi în Statele Unite, Franța și Marea Britanie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, dă asigurări că spitalele românești au suficiente paturi la terapie intensivă pentru copii, inclusiv pentru bebeluși. Situația celor mici va fi urmărită și mai atent, mai ales după începerea scolii.

Numărul noilor cazuri raportate a fost de 1679. Cu doar 34 mai puţine decât la raportarea precedentă. Dar și cu aproape 2500 mai puține teste. Cele mai multe cazuri noi au fost depistate în București, Iași și Vâlcea.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi