Critic National
critic national stiri 24/7

Profesorul care a instigat la nepurtarea măștii a fost amendat. Premierul Ludovic Orban: Dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, trebuie să părăsească învățământul

Profesorul de sport de la un liceu din Oradea care s-a filmat în clasă în timp ce purta o mască de clovn şi îşi instiga elevii să nu poarte mască de protecţie sanitară la şcoală a fost amendat. Inspectoratul Școlar a depus plangere penală pe numele profesorului.

Profesorul de sport de la un liceu din Oradea care s-a filmat în clasă în timp ce purta o mască de clovn şi îşi instiga elevii să nu poarte mască de protecţie sanitară la şcoală a fost amendat. Inspectoratul Școlar a depus plangere penală pe numele profesorului.

Profesorul și-a pus masca de clovn pe față, iar pe elevi i-a filmat în timp ce purtau, la rândul lor, măști ce reprezentau animale. Luat la întrebări de jurnaliști, profesorul și-a menținut punctul de vedere, dar a precizat că nu a îndemnat elevii la nerespectarea legii.

Nelu Sandu Pop – profesor, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea: Obligăm acești copii să stea la școală cu foarte multe restricții (…) să nu se poată mișcă liber. Chiar dacă ideea mea de bază este că nu sunt de acord cu masca, eu am purtat masca la oră. Toți copiii, sub masca cu animaluțe, aveau mască sanitară. Eu nu am îndemnat copiii să nu poarte mască.

Totuși, în înregistrare, profesorul își da jos masca sanitară în clasa.

Poliția l-a amendat pe profesor cu 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii în spaţii închise şi instituții. La liceul sportiv, unii părinţi ţin partea profesorului.

Inspectoratul școlar a depus plângere penală pe numele profesorului pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Iar liceul face propria anchetă disciplinară.

Școala se delimitează clar de acțiunile profesorului.

Ministerul Educaţiei cere profesorilor să fie responsabili.

Purtătorul de cuvânt, ministerul Educaţiei, Cristian Tănase: MEC condamnă o astfel de atitudine a unui cadru didactic și va lua toate măsurile care se impun.

Premierul Ludovic Orban: Dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul.

Inspectoratul Școlar verifică și comportamentul unui alt cadru didactic din Oradea, o profesoară de la Școală Gimnazială „Dacia”, despre care a aflat că ar ține orele fără a respecta obligativitatea purtării măștilor.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi