Critic National
critic national stiri 24/7

RETRANSMITERE Comunicat de presă – Garda de Coastă

Aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, cinci marinari sirieni care comercializau ţigări de contrabandă. În urma acţiunii au fost confiscate aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

În data de 19.09.2020, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa Sud, au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal.

Astfel, la ţărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, poliţiştii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de ţigări netimbrate, în vederea comercializării. Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă, au fost executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical. La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari sirieni pe nava acostată în port, având vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani.

În continuarea acţiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu ţigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată, iar în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi