Școală modernă la Fărău, județul Alba, construită cu bani europeni. Se încadrează în scenariul verde

Încă o localitate din județul Alba calcă pe urmele comunei Ciugud, cu ajutorul banilor europeni. Școala din Fărău a fost modernizată și dotată atât de bine, încât mulți părinți au renunțat să-și mai mute copiii la alte unități de învățământ din oraș. Fiecare clasă are propriul grup sanitar și există internet în toată clădirea. Investiția s-a ridicat la aproape 300 de mii de euro, fonduri de la Uniunea Europeană.

Comuna Fărău se află în mijlocul podișului Transilvaniei și are puțin peste 1500 de locuitori. Dintre aceștia 80 sunt copii. Și cei mai mulți au rămas să învețe în școala din localitatea lor.

Totul este nou, curat și modern în școala din Fărău, astfel că unii părinți s-au răzgândit și nu și-au mai trimis copiii la școlile de la oraș.

În Fărău nu au fost până acum locuitori bolnavi de COVID 19. Este un singur caz înregistrat, însă la o persoană care, deși are domiciliul acolo, nu mai locuiește în comună.

Autoritățile spun că, în ultimii ani, tinerii au renunțat să mai plece din localitate, iar o parte din cei care plecaseră în străinătate, s-au întors acasă.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top