Scrimă – Ana-Maria Popescu a reluat antrenamentele: Îmi doresc să concurez la etapa de Cupă Mondială de la Tallinn

Scrimera Ana-Maria Popescu a declarat, luni dimineaţă, înaintea primului său antrenament după operaţia la genunchiul drept desfăşurat în aer liber în cadrul Complexului Sportiv Steaua, că îşi doreşte să participe la prima etapă a Cupei Mondiale programată în luna noiembrie, la Tallinn (Estonia).

„E un nou început, atât pentru elevi, cât şi pentru mine. Chiar trebuia să iau un buchet de flori să-l înmânez domnului antrenor. Pentru că dacă stau bine şi mă gândesc, după această intervenţie eu cred că sunt la clasa 0, la liniuţe şi bastonaşe. Însă uşor-uşor sper să trec fiecare etapă cu bine şi să ajung în final să mă calific şi pentru sala de scrimă”, a spus ea.
 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


„În teorie, prima competiţie la care ar trebui să merg este în noiembrie, la Tallinn. Acolo e prima etapă a Cupei Mondiale din calendarul competiţional. Tot ce ştim acum despre această competiţie este că dacă nu se va putea organiza la timp va fi direct anulată, nu amânată. Aşadar vom vedea, mai este până în noiembrie. Important pentru mine este să fiu aptă până atunci şi să pot să concurez. Este timp… fizic mă simt bine, scrima a rămas în urmă cu şase luni… Aş avea timp să am o pregătire decentă, dar fără să merg la Tallinn să emit pretenţii. Deşi, dacă stau bine şi mă gândesc, toată lumea a trecut prin această perioadă de pauză, nu cred că s-a antrenat cineva la 100% din capacitate, aşa că nivelul va fi destul de scăzut. Toată lumea va avea o şansă”, a adăugat sportiva, de patru ori câştigătoare a Cupei Mondiale la spadă.

Ana-Maria Popescu a menţionat că visează în continuare să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


„Îmi e foarte dor de competiţii, incomensurabil… eu care nu vizionam competiţiile, acum cred că le-am învăţat pe de rost. Sunt asalturi pe care le tot urmăresc de dor şi drag şi mă tot gândesc dacă o să mai ajung vreodată acolo. Pentru că normalitatea pe care noi o ştiam nu va mai arăta la fel. Acum trebuie să ne adaptăm situaţiei. Eu visez să ajung la Tokyo, nu mă costă nimic până la urmă. Nu am limită din punctul acesta de vedere. Vom vedea, Comitetul Olimpic Internaţional şi organizatorii tot promit că ne vom vedea la Tokyo, iar datoria noastră este să fim pregătiţi şi antrenaţi pentru marea competiţie”, a precizat ea.

Perioada de recuperare de după intervenţia chirurgicală a fost una dificilă, susţine scrimera.

„A fost foarte greu în aceste luni, am avut momente în care am căzut, m-am ridicat. La un moment dat nici nu mai speram să fiu pe picioarele mele. Au fost multe momente în care mă săturasem. Însă întotdeauna a fost acest obiectiv, să mă întorc în sala de scrimă. După tot procesul de recuperare, după neputinţă, frustrare, iată că sunt din nou la antrenament cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu în sală, ci pe teren sintetic, nici măcar pe iarbă nu sunt. Nu mă calific pentru noul stadion din Ghencea, acum sunt pe terenul de antrenament al juniorilor, mai am până acolo. Însă aştept ca noul stadion să fie gata, până atunci trebuie să îmi văd de antrenament. Mă gândesc că poate organizăm şi o competiţie în aer liber pe stadion, dacă tot trebuie să ne reorganizăm activitatea”, a precizat Ana-Maria Popescu.
 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur cu echipa de spadă a României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept la sfârşitul lunii mai.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.