Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Supa de legume cu ciuperci si smanatana

Supă de legume cu ciuperci și smântână

Publicat: 24 septembrie 2020

Ce poate fi mai reconfortant și satisfăcător într-o zi de toamnă decât o supă caldă din legume și ciuperci și dreasă cu smântână?

Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă și rapidă. Supa este gata în 30 de minute. Există și o variantă de post pe care o puteți preparare în zilele de post.

Supa de legume cu ciuperci si smanatan: Stockking www.freepik.com

Ori de câte ori faceți o mâncare de post, asigurați-vă că folosiți alimente bogate în proteine. Ciupercile și leguminoasele sunt cele mai bune surse de proteine vegetale.

În loc de ciuperci Champignon puteți folosi ciuperci brune sau ciuperi Pleurotus. Acestea din urmă sunt mai cărnoase și dau supei o consistență mai bogată.

Ingrediente

Mod de preparare

Morcovul, ceapa și cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe.

Se pune puțin ulei într-o cratiță și se călesc mai întâi ceapa și morcovul, la foc mic, timp de 4 minute.

Între timp, se spală ciupercile și se taie felii. Se adaugă în cratiță și se călesc încă 5 minute. Puneți cartofii și lăsați-i 2 minute, apoi spanacul tocat mărunt și usturoiul zdrobit.

Citește și Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat dr. Laura Ene

Amestecați cu o lingură de lemn și turnați apa. Lăsați supa să fiarbă preț de 20 de minute, la foc mediu.

Spre final, incorporați smântâna sau laptele de cocos și asezonați-o cu sare și piper, după gust. Se pot pune și verdețuri, precum pătrunjel, mărar sau busuioc.

După ce mai dă un clocot, stingeți focul și lăsați supa la infuzat câteva minute, să se armonizeze aromele.

Supa de legume cu ciuperci și smântână se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță.

Este hrănitoare, sățioasă și delicioasă. Merită încercată, iar rețeta împărtășită și celor dragi.

Unele persoane adaugă oțet în această supă, ca să semene cu ciorba „rădăuțeană”.

Citește și Supa doctorului Bieler reduce stresul de pe ficat, combate inflamațiile, echilibrează sistemul endocrin

Sursă articol: Rețete Ușoare, Supă de legume cu ciuperci Champignon, preparată în 30 minute (de post): https://retete-usoare.eu/supa-de-legume-cu-ciuperci-champignon-preparata-in-30-minute-de-post/

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.