Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Usturoiul de Copălău, aromat și cu aciditate scăzută, are faima de a fi cel mai sănătos din România

Publicat: 22 septembrie 2020

Colegii de la TVR Iași ne invită să facem cunoștință cu un tip usturoi renumit în zona lor. Poate că nu e la fel de oacheș că alte soiuri, e cam mărunțel și mustăcios, dar are faima de a fi cel mai sănătos din România.

Acest soi de usturoi e foarte aromat și are aciditate scăzută. Îl găsești în piețe, mai puțin în supermarketuri, unde cel chinezesc îi face concurență neloială și la el acasă, în comună Copălău, unde în spatele zecilor de tarabe amenajate chiar în față gospodăriilor, cultivatorii așteaptă că trecătorii să oprească și să cumpere funiile frumos împletite.

Dacă trăiești în Copălău și nu ai usturoi, fie ești venetic, fie nu te da hărnicia afară din casă. Mai bine de două treimi din populația satului cultivă plantă aromatică. În această perioada, în poduri, pe prispe sau împodobind pereții exteriori ai casei, poți vedea recolta bogată de anul acesta, fiecare famile având cel puțîn câteva tone de usturoi în gospodărie.

Întreagă poveste a usturoiului de Copălău o aflați joia această , la ora 17, pe TVR2 , în cadrul noul sezon al emisiunii ”România în bucate”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.