Vestele galbene s-au întors în Paris. Poliția a folosit gaze lacrimogene și a arestat peste 200 de persoane

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și a arestat peste 200 de persoane sâmbătă în Paris, după ce manifestanții cunoscuți drept „vestele galbene” s-au întors pe străzile capitalei pentru prima dată de la blocarea coronavirusului.

Mișcarea „vestelor galbene” a început la sfârșitul anului 2018, în semn de protest față de impozitele pe combustibili și reforma economică, o provocare majoră pentru președintele Emmanuel Macron, în timp ce demonstrațiile s-au răspândit în toată Franța.

Sâmbătă până la prânz, sute de manifestanți s-au adunat la punctele de plecare ale două marșuri autorizate.

În timp ce un grup a pornit fără incidente, celălalt s-a confruntat cu poliția după ce unii participanți au părăsit ruta desemnată și au dat foc la coșuri de gunoi și la o mașină.

Poliția, care a continuat să tragă cu gaze lacrimogene la mijlocul după-amiezii pentru a despărți grupuri mici de protestatari, a arestat 222 de persoane până la ora 15.45. Mulți au fost arestați pentru că transportau obiecte care puteau fi folosite ca arme.

Revenirea mișcării de protest vine în timp ce Franța se confruntă cu o reapariție a cazurilor de coronavirus. Cazurile zilnice de COVID-19 din țară au atins joi un record de aproape 10.000.

O zi mai târziu, premierul Jean Castex a anunțat planurile de a accelera testele și de a întări restricțiile în anumite orașe, în timp ce guvernul încearcă să evite repetarea blocajului național din primăvară.

 

Sursa: Mediafax

 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top