Cîțu, primele dovezi privind neregulile de la Primăria Capitalei: E furt pe față. Firea: Dovezile sunt din 2012! Să-i spună cineva că mi-am început mandatul în 2016! Vă dați seama cine conduce Finanțele țării?

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat public primele cifre care ar demonstra neregulile de la Primăria Capitalei. Demnitarul susține că în timpul administrației Firea, Primăria a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația fondurilor. Dovezile au fost trimise la DNA.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat public primele cifre care ar demonstra neregulile de la Primăria Capitalei. Demnitarul susține că în timpul administrației Firea, Primăria a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația fondurilor. Dovezile au fost trimise la DNA.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat pe Facebook primele rezultate ale controlului comandat la Primăria Capitalei. Concluzia lui Cîțu este că a fost „furt pe față”, în urma căruia s-au îmbogățit firmele de casă.

„Dovada- PMB a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinația banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvențiilor:- transport 1.4 miliarde lei, – energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, așa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin oug 135/2020 am pus la dispoziția primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria București a avut bani, a bugetat subvenția dar nu a plătit subvenția. Cel mai grav și penal, banii bugetati pentru subvenție au fost cheltuiți pe alte „proiecte”. Acest mod de „lucru”, de fapt furt pe față, a falimentat RADET, ELCEN etc și a îmbogățit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucurestiul în ultimii ani.Vinovații vor răspunde! V-am promis”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Documentele au fost trimise la DNA, a anunțat luni ministrul de Finanțe. Cu puțin timp înainte, acesta fusese ironizat de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Să-l scoată cineva pe Câtzu din priză sau … prize! Să-l trezească din amețeală pe cel care ne-a îngropat în datorii și pe noi, dar și pe copiii și nepoții noștri! În goana după un loc la Senat, s-a gândit cā victoria îi va fi asigurată dacă mă acuza de ceva, orice, pe mine! Și a gasit fapte, chiar prejudicii !! Din 2012 !!! Să-i spună cineva că mi-am început mandatul în 25 iulie 2016 !! Vă dați seama cine conduce Finanțele țării?”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ministrul Florin Cîțu a vorbit în ultimele zile despre grave nereguli descoperite la Primăria Capitalei în urma unor inspecții ale autorităților financiare.

 

 

sursa mediafax


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.