Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Ambasada României în Italia

Videoconferinţă cu reprezentanţii mediului asociativ, ai cultelor şi ai presei de limbă română din Italia, pe tema alegerilor parlamentare din decembrie 2020

În procesul de pregătire a alegerilor pentru Parlamentul României din decembrie 2020 în Italia, Ambasada României la Roma a organizat o videoconferinţă, la data de 30 septembrie, cu reprezentanţii mediului asociativ, religios şi ai presei de limbă română din Peninsulă. Au participat şi reprezentanţi ai Consulatelor Generale de la Milano, Torino, Trieste, Bologna, Bari şi ai Consulatului Catania.

Şeful misiunii diplomatice a prezentat stadiul demersurilor întreprinse de Ambasadă şi de oficiile consulare pentru organizarea procesului de votare la secţie, subliniind că acesta este condiţionat de evoluţiile epidemiologice din Italia.

Astfel, având în vedere contextul incert generat de pandemia de Covid-19, ambasadorul Bologan a adresat un apel reprezentanţilor comunităţii româneşti, de a încuraja înscrierea cetăţenilor români ca alegători prin corespondenţă.

Până la momentul actual, doar 1112 cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în Peninsulă s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, deşi Italia găzduieşte cea mai mare comunitate de români din străinătate.

Ambasadorul a evidenţiat că votul prin corespondenţă reprezintă cea mai simplă şi sigură modalitate de exercitare a dreptului de vot, limitând riscul de infectare cu Coronavirus.

În continuare, s-a abordat tema combaterii apariţiei în spaţiul public a unor informaţii inexacte sau distorsionate privind procesul de vot. Ambasadorul Bologan a îndemnat reprezentanţii mediului asociativ, ai cultelor religioase şi ai presei să sprijine misiunea diplomatică şi oficiile consulare prin diseminarea informaţiilor preluate din surse oficiale, în spiritul colaborării constante cu Ambasada şi pentru o bună informare a comunităţii româneşti.

La finalul videoconferinţei, ambasadorul George Bologan a mulţumit participanţilor pentru implicarea în procesul de pregătire a scrutinului din decembrie 2020 şi pentru înţelegerea circumstanţelor speciale în care va avea loc, marcate de pandemia de Covid-19, aspecte care aduc în prim plan necesitatea imperioasă a votului prin corespondenţă.

Ambasada României în Italia


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi