Comunicat de presă – Ambasada Spaniei

Week-end de film spaniol în Parcul Kiseleff
9-11 octombrie 2020

Centrul Cultural al Sectorului 1, în colaborare cu Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită să descoperiţi trei filme de excepţie ale cinematografiei spaniole. Ciclul de film marchează Ziua Naţională a Spaniei, sărbătorită în fiecare an la 12 octombrie, şi face parte din programul „La film în Sectorul 1” derulat de Primăria Sectorului 1 prin Centrul său Cultural.

Filmele, subtitrate în limba română, vor putea fi urmărite în perioada 9-11 octombrie, începând cu orele 19:30, în Parcul Kiseleff din capitală. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială.

Pe parcursul celor trei zile, spectatorii vor avea ocazia să urmărească producţii emblematice ale cinematografiei spaniole clasice şi contemporane, multi-premiate şi cu distribuţii de renume. Titlurile fac parte din Filmoteca AECID (Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania).

Vineri, 9 octombrie, 19:30 – Metoda / El Metodo (2005, Marcelo Pineyro)

Şapte candidaţi se prezintă la interviu pentru poziţia de director executiv al unei importante corporaţii din Madrid. Îndoielile încep să apară în momentul în care aceştia trebuie să semneze o clauză de confidenţialitate şi să accepte să fie supuşi metodei Gronholm, despre care niciunul nu auzise înainte. Etica şi loialitatea sunt esenţiale pentru a putea trece de această probă, la fel şi inteligenţa şi abilitatea de aţi depăşi colegii. Competiţia va dezlănţui în cele din urmă cele mai josnice instincte şi scrupule ale candidaţilor.

Sâmbătă, 10 octombrie, 19:30 – Seiful 507 / La Caja 507 (2002, Enrique Urbizu)

Modesto Pardo este directorul unui sucursale bancare dintr-o localitate aflată pe Costa del Sol. În urma unui atac la bancă descoperă în seiful cu numărul 507 documente care dovedesc că moartea fiicei sale, petrecută cu ani în urmă, nu a fost un accident, ci consecinţa unei afaceri imobiliare dubioase în care sunt implicaţi politicieni, oameni de afaceri, mafioţi şi poliţişti. În timp ce Rafael, liderul acestor poliţişti corupţi, caută cu disperare documentele care îi incriminează, Modesto începe o elaborată şi crudă răzbunare.

Duminică, 11 octombrie, 19:30 – Bine aţi venit, domnule Marshall! / Bienvenido, Mister Marshall! (1953, Luis Garcia Berlanga)

Capodoperă a cinematografiei spaniole, filmul regizat de Luis Garcia Berlanga a obţinut în 1953 Premiul pentru cel mai bun film de comedie la Cannes. O satiră la adresa vieţii rurale spaniole din perioada franchistă şi o caricatură a stereotipiilor internaţionale despre Spania.

Vestea sosirii unei delegaţii din SUA perturbă viaţa monotonă şi liniştită a satului Villar del Rio. Primarul decide să costumeze toată populaţia satului în cel mai autentic stil andaluz ca să-şi întâmpine oaspeţii, convins fiind că „salvarea” se află în mâinile străinilor.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.