Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Asociaţia Culturală “Grigore Vasiliu Birlic”

Bucharest Best Comedy Film Festival

Campania ” Funny videos/ Videoclipuri haioase”- Bucharest Best Comedy Film Festival Junior

Festivalul Bucharest Best Comedy Film este un proiect cu un format inovator, care propune o selecţie remarcabilă de 10 filme internaţionale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice. Ataşată, prezentarea festivalului.

Festivalul acordă premiul pentru cea mai bună comedie a anului la Bucureşti care va fi aleasă de juriu din cele 10 filme selecţionate.

De ce 10 filme în competiţie? De ce acest format? Am realizat un studiu despre comedia actuală şi am identificat următoarele genuri de comedie: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie road movie, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică. Pentru fiecare din aceste genuri va fi selecţionat un film în festival.

Acest format de 10 filme este formatul zilelor noastre, utilizat de mediul online de specialitate în contextul analizei şi clasificării filmelor, un format sintetic şi original, care promovează un gen iubit de public dar produs din ce în ce mai puţin.

“Campania Videoclipuri haioase – Bucharest Best Comedy Film Festival Junior ” îşi propune să trezească în rândul liceenilor interesul faţă de filmul de comedie.

Cum ne propunem să realizăm acest obiectiv?

Vom iniţia un concurs pentru a selecţiona 10 videoclipuri haioase realizate de liceenii care sunt membri în asociaţii de voluntariat din România şi nu numai. Pot participa toţi elevii pasionaţi de film.

Vom avea un mentor-coordonator – Irina Margareta Nistor – care va fi în contact cu asociaţiile de voluntari înscrise în competiţia noastră şi care va realiza cursuri online cu elevii participanţi interesaţi.

Tema generală a campaniei este “Pandemia şi consecinţele ei în viaţa de zi cu zi a elevului român”.

Pot fi acceptate şi videoclipuri din şcolile de vară care s-au desfăşurat în acest an în condiţiile deosebite generate de aceasta pandemie.

De asemenea, festivalul va avea o echipă de montaj care va ajuta “tinerii cineaşti” să-şi pună în valoare mai bine filmuleţele realizate.

Întreaga campanie va fi realizată cu telefoane mobile.

Această campanie ar putea fi un punct de plecare în cariera unor viitori cineaşti. Tinerii vor fi atraşi către acest gen de producţie şi implicit vor simţi nevoia să vizioneze filme adevărate de comedie.

Datorită producţiei scăzute a filmelor de comedie, scopul principal al festivalului este promovarea acestui gen dar şi transmiterea unui semnal de alarmă lumii cinematografice privind numărul mic de filme de comedie.

Scopul acestei campanii este educaţia cinematografică a publicului tânăr prin activităţi interactive care să contribuie la dezvoltarea publicului pentru filme de calitate.

Descriere campanie

1. lansarea campaniei online: 25 septembrie

2. înscrierea asociaţiilor de voluntari

3. cursuri online, mentor-participanţi (prezentarea temelor campaniei, indicaţii privind realizarea filmelor, menţiuni privind formate şi montaj

4. înscrierea filmelor în competiţie

5. postarea lor pe YouTube: de către organizatorii festivalului

6. jurizarea va fi realizată de public – primele 10 filme care vor avea cele mai multe vizualizări vor intra în competiţia finală

7. filmul câştigător va fi desemnat de public prin acelaşi mecanism care a determinat selecţia- numărul de vizualizări, va fi premiat la Gala în ultima zi a festivalului

8. primele 10 filme vor fi difuzate la televiziunea Comedy Est iar filmul câştigător va beneficia de un premiu, după 27 noiembrie

9. durata filmelor nu trebuie să depăşească 2 minute

10. vârsta participanţilor realizatori nu trebuie să depăşească 18 ani

11. filmele vor fi trimise la e-mailul [email protected]

12. precizăm că toate filmele trebuie realizate cu telefonul mobil.

Bucharest Best Comedy Film, Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, Ampreta Film şi Fundaţia de Sprijin Comunitar – organizatorii campaniei, vă aşteaptă alături de noi!

Pentru informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi.

Enea Dabija
Director fondator festival Bucharest Best Comedy Film

Alexandru Şerban
Preşedinte Asociaţia Culturală “Grigore Vasiliu Birlic”


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi