Comunicat de presă – Biblioteca ASTRA

Biblioteca ASTRA susţine cultura română peste hotare

Asociaţia „Prietenii Bibliotecii ASTRA” Sibiu, prin intermediul proiectului „Cartea fără frontiere”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu a făcut o donaţie de peste 600 de volume Bibliotecii Publice Raionale „Andrei Ciurunga” din Cahul, în perioada 28-30 septembrie 2020.

Cărţi de literatură clasică română şi universală, literatură pentru copii, literatură din domeniile istorie şi teologie, atlase şi albume turistice, lucrări ştiinţifice din domenii umaniste au fost donate partenerilor din Republica Moldova. Această acţiune face parte din Agenda Culturală a Judeţului Sibiu, fiind finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu. Au fost achiziţionate peste 400 de volume noi. De asemenea, Fundaţia Gojdu a donat pentru acest proiect 150 de cărţi şi fotografiile din expoziţia „Patrimoniul cultural sibian, valori europene”.

Scopul proiectului „Cartea fără frontiere” este de a promova cultura română şi universală, susţinând conexiunile între instituţii de cultură din România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării, în special din Republica Moldova. Anul acesta, proiectul s-a materializat în urma unui parteneriat semnat cu Biblioteca Publică Raională „Andrei Ciurunga” din Cahul.

„Proiectul nostru prevede trei componente: transferul bilateral de bune practici între România şi Republica Moldova în domeniul cultural, în general, şi cel al biblioteconomiei, în special; realizarea unei donaţii de carte în limba română; prezentarea unei expoziţii fotografice ‘Patrimoniul cultural sibian, valori europene’. Cu toate dificultăţile determinate de pandemia Covid-19, am încercat să ducem la bun sfârşit un proiect pe care sperăm să îl dezvoltăm şi în anii următori, contribuind, astfel, la susţinerea bibliotecilor şi a cititorilor din diverse comunităţi româneşti”, a precizat Silviu Borş, directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Proiectul „Cartea fără frontiere” a fost iniţiat şi coordonat de către dr. Silviu Borş şi dr. Dan Nanu, din partea Bibliotecii ASTRA şi a Asociaţiei „Prietenii Bibliotecii ASTRA”, în colaborare cu Laurenţiu Toma, din partea Fundaţiei Gojdu şi Facultatea Transfrontalieră a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, reprezentată prin dr. Gina Aurora Necula, decan şi dr. Tetiana Toma, lector universitar.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.