Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 28 octombrie, o investiţie de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanţa construcţia unei şosele de centură de 31 km în jurul oraşului Bacău.

Proiectul va devia traficul de tranzit şi vehiculele grele de marfă în afara oraşului, reducând astfel accidentele, congestionarea şi poluarea. Şoseaua de centură reprezintă o verigă a marii artere de transport care leagă Ploieştiul de Siret şi face parte din reţeaua centrală TEN-T.

“Această şosea de centură este esenţială pentru dezvoltarea oraşului Bacău şi a împrejurimilor sale, deoarece va facilita mobilitatea şi accesul în regiune. De asemenea, proiectul va contribui la creşterea siguranţei rutiere şi la reducerea poluării, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra sănătăţii şi bunăstării cetăţenilor. Scopul politicii de coeziune nu este doar de a construi infrastructuri esenţiale, ci şi de a îmbunătăţi viaţa oamenilor”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Proiectul va crea locuri de muncă, iar utilizatorii noului drum vor beneficia de economii de timp, de costuri reduse de funcţionare a vehiculelor şi de niveluri mai ridicate de siguranţă. De asemenea, poliţia, paramedicii şi pompierii vor putea interveni mai rapid în situaţiile de urgenţă. În fine, scăderea nivelului de congestionare va contribui la reducerea zgomotului şi a poluării atmosferice produse de trafic.

Se preconizează că proiectul va fi funcţional începând din luna septembrie 2021.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi