Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Prahova

Iulian Dumitrescu: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va fi dotat cu 10 ventilatoare noi, prize de oxigen la pat, spaţiu de aşteptare pentru pacienţi şi noi spaţii de triaj la UPU

La propunerea Preşedintelui Iulian Dumitrescu, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat astăzi alocarea sumei de 4 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Banii vor fi cheltuiţi pentru ventilatoare noi dedicate bolnavilor de coronavirus, pentru rezolvarea problemei oxigenului de care pacienţii de la infecţioase au mare nevoie, pentru amenajarea unui spaţiu primire şi de triaj la UPU Ploieşti, pentru continuarea renovării şi extinderea secţiei ATI. De asemenea, din banii aprobaţi astăzi, spitalul îşi poate plăti la zi facturile pentru cheltuielile curente, în condiţiile în care există restanţe din luna august a anului curent.

“Prioritatea mea, în criza sanitară pe care o traversăm, este salvarea de vieţi omeneşti în judeţul Prahova. Din cele 4 milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, vom reuşi aproape să dublăm numărul de ventilatoare pentru Covid (de la 12 ventilatoare pe care le avem astăzi, vom ajunge la 22 de ventilatoare). O parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la infecţioase – în locul sistemului depăşit cu butelii de oxigen. Rectificarea bugetară permite, de asemenea, continuarea renovării şi extinderea secţiei ATI. Nu în ultimul rând, nimeni nu va mai aştepta pe stradă, în ploaie şi frig, la UPU. Am alocat bani pentru închirierea a 3 containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului. Cortul în care astăzi se face triaj va fi înlocuit cu unul mai mare, care va fi folosit pentru adăpostirea persoanelor ce vor intra la triaj în containere”, a explicat Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Suplimentarea fondurilor pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-a făcut într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Prahova, convocată de Iulian Dumitrescu noul preşedinte al administraţiei publice judeţene.

“La trei zile după ce l-am numit pe Bogdan Nica director interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acesta a venit cu soluţii la câteva dintre problemele unităţii medicale. Pentru a rezolva problemele, am găsit resurse în bugetul judeţean şi am făcut o rectificare.

Banii publici trebuie cheltuiţi cu chibzuinţă şi pe priorităţi. Din păcate, am aflat că nu e prima dată când spitalul a solicitat Consiliului Judeţean fonduri pentru chestiunile punctuale despre care am discutat astăzi, dar răspunsul pe care l-au primit a fost că nu sunt bani. În plus, facturile pentru cheltuielile curente ale spitalului nu au mai fost plătite din luna august.

Îi asigur pe prahoveni că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, mă voi îngriji de buna funcţionare şi investiţiile necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, a concluzionat Iulian Dumitrescu.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Prahova


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi