Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Deputat Cristina Burciu (PSD)

Legea prin care locuitorii din Turda şi Câmpia Turzii primesc reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare, promulgată şi publicată în Monitorul Oficial al României

Vă informez cu mare bucurie că Legea nr. 212/2020 privind modificarea articolului 65, alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 893/30 septembrie a.c., după ce a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Publicarea actului normativ în Monitorul Oficial consfinţeşte ceea ce i-am anunţat oficial pe locuitorii municipiilor Turda şi Câmpia Turzii încă din 8 septembrie, când am subliniat că a fost adoptată legea care prevede că oamenii din cele două aşezări vor fi incluşi în cadrul localităţilor care beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare.

La sfârşitul lunii august, am iniţiat şi depus amendamentul de completare cu municipiile Turda şi Câmpia Turzii a listei localităţilor poluate care primesc reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

La acel moment, în Parlament se dezbăteau concomitent trei iniţiative legislative pe aceeaşi temă, iar amendamentul meu era singura posibilitate legală din punct de vedere al fluxului legislativ prin care propunerea putea să devină lege!

În ciuda numeroaselor comentarii răutăcioase şi răuvoitoare la adresa demersului meu, îmi exprim satisfacţia pentru cetăţenii din Turda şi Câmpia Turzii, precum şi cei de pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, care vor profita de reducerea cu doi ani a vârstei de pensionare, în cazul în care au locuit minim 30 de ani în aceste zone afectate de poluare remanentă.

Este o realizare extrem de importantă pentru locuitorii din cele două municipii şi împrejurimi, dar şi pentru mine personal, deoarece am intrat în Parlament cu dorinţa de a face lucruri bune, palpabile pentru toţi cetăţenii! Mă bucur că am reuşit adoptarea acestei legi şi îi asigur în continuare pe locuitorii din Turda şi din judeţul Cluj de tot sprijinul meu. Să fie într-un ceas bun!

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi