Comunicat de presă – Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş

Maramureş/ Agent de poliţie, medic de gardă şi asistent medical condamnaţi pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual

Curtea de Apel Cluj a condamnat, la data de 21 octombrie 2020, un număr de trei inculpaţi, respectiv:

– un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Maramureş, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani;

– un medic de gardă, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;

– un asistent medical, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea este definitivă

În cauză, cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată la data de 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

În sarcina poliţistului s-a reţinut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de poliţie cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, în incinta unei unităţi medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

Suspectul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care poliţistul a consimţit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) şi nu de la persoana care a săvârşit fapta.

Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

În cauză, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au fost delegaţi să desfăşoare numeroase activităţi procedurale în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top