Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Direcţia Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova

Vă informăm că începând cu data de 28.10.2020, in funcţie de condiţiile meteorologice, în România şi implicit în judeţul Prahova, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va demara campania de toamna privind vaccinare antirabica aeriana a vulpilor, din anul 2020, prin momeli vaccinale administrate aerian, in baza contractului încheiat de către aceasta cu prestatorul de servicii, şi manual in jurul localitatilor/luciurilor de apa, de către reprezentanţii DSVSA Prahova şi ai gestionarilor fondurilor de vânătoare.

Acţiunea de vaccinare orală a vulpilor, aeriană şi manuală, se desfăşoară în baza “Programului Strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România” aprobat conform H.G. nr.55/2008, cu modificările si completările ulterioare, având ca scop declararea României ca stat liber de rabie.

În judeţul Prahova în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă totală de 4.002,1 km2 şi un efectiv de vulpi de 1985 capete, acţiunea de administrare aeriană a momelilor vaccinale se va desfăşura începând cu data de 28.10.2020.

Pentru informarea corectă a populaţiei privind demararea acţiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atât aerian cat si manual, vor fi afişate materiale informative (afişe de atenţionare, afişe de informare/avertizare şi materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii, în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, şcoală/grădiniţă, spital/dispensar, poştă, magazine, staţii de autobuz şi trasee turistice. In data de 06.10.2020 la sediul DSVSA Prahova s-a procedat la instruirea reprezentanţilor fondurilor de vânătoare privind:

-procedura de vaccinare antirabică aeriană şi manuală a vulpilor;

-documentele ce trebuiesc încheiate, la momentul administrării manuale;

-procedura privind acţiunea de împuşcare a vulpilor in scopul verificării eficientei antirabice in fondurile de vânătoare din judeţul Prahova, după 45 de zile de la finalizarea acţiunii de vaccinare;

Pentru defăşurarea în condiţii corespunzătoare a acţiunii de vaccinare a vulpilor şi pentru a evita unele accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către populaţie a momelilor vaccinale găsite accidental, D.S.V.S.A. Prahova a notificat şi informat privind demararea campaniei de vaccinare a vulpilor următoarele instituţii:

– Instituţia Prefectului judeţului Prahova -Consiliul Judeţean Prahova – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova -Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova – Direcţia de Sănătate Publică Prahova

-Direcţia Silvică Prahova

– Inspectoratul Şcolar al judeţului Prahova

– Garda de Mediu

– Agenţia de Mediu

– Garda Forestiera Ploieşti

– 104UAT-uri

DIRECTOR Dr. Mihai Terecoasa
Ploieşti, Strada Corlatesti, nr. 11, Judeţul Prahova
Cod Poştal 100532, Telefon: 0244571751, Fax: 0244575351
Web: www.prahova.dsvsa.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi