Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba

În urma procedurii de testare a salariaţilor şi a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi Gârbova, centru rezidenţial aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru un număr de 43 de persoane (6 angajaţi şi 37 beneficiari).

Starea de sănătate a beneficiarilor este bună, până în prezent au fost internaţi în unităţi sanitare un număr de doi beneficiari. La nivelul unităţii rezidenţiale, monitorizarea nivelului saturaţiei de oxigen din sânge şi a temperaturii beneficiarilor este asigurată de către medicul centrului şi asistentele medicale. De asemenea, este menţinută legătură permanentă cu un medic infecţionist şi medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

Beneficiarii negativi au fost izolaţi într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcţie de complexitatea afecţiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului social.

Activitatea personalului din cadrul centrului a fost organizată în aşa fel încât să se limiteze la maximum interacţiunea dintre beneficiari, dar şi între personalul aflat de serviciu. Se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale şi echipamente de protecţie şi se aplică toate dispoziţiile şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Director general,

Frăcea Valentin-Ioan

Director general adjunct,

Mândroc Mirela

Compartiment Relaţii Publice

Firu Elena


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi