Comunicat de presă – Dracula Film Festival

Documentarul „ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA”, proiecţie în premieră mondială la Dracula Film Festival!

Stră-strănepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker, împreună cu o echipă din România şi Republica Moldova, au realizat documentarul ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA. Acest documentar se va proiecta în premieră mondială în închiderea Dracula Film Festival, duminică, 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Braşov.
În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia SUA noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Aceste documente conţin coordonatele exacte ale locaţiei castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani.

După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, porneşte o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. În ultima fază, Dacre Stoker ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munţii Călimani să caute locaţia castelului fictiv a lui Dracula.
Documentarul este o coproducţie româno – moldavă – americană (Casta Films Braşov, CIO film Chişinău, Dacre Stoker) şi a fost realizat de Corneliu Ţepeluş (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeşul” (producator) şi Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Ataşat găsiţi poze de la producţia filmului din Munţii Călimani.

Trailer „ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA”: http://s9.ro/18i2

Documentarul ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA va fi proiectat la Centrul Cultural Reduta din Braşov, duminică, 18 octombrie, la Gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival 2020.

Dracula Film Festival va avea loc la Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cinema One şi Magnolia Braşov, în perioada 14-18 octombrie, 2020.

Festivalul are 4 secţiuni competiţionale:

– Competiţia de lungmetraj;

– Competiţia de scurtmetraj internaţional;

– Competiţia de scurtmetraj românesc;

– Competiţia Dracula Digital.

Juriul competiţiei de lungmetraje este format din Chris Orgelt (preşedinte), Aurelia Mengin şi Dorian Boguţă.

Chris Orgelt (Belgia) este program manager la Brussels International Fantastic Film Festival. Cu un master în Ştiinţele Comunicării, Chris Orgelt este un veteran membru al echipei de management al prestigiosului festival de filme fantasy, thriller şi science-fiction de la Bruxelles, BIFFF, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din întreaga lume, în care a fost cooptat încă din 1992.

Aurelia Mengin (Franţa) este cineastă, fondatoare şi directoare a festivalului MĂŞme Pas Peur, The Reunion International Fantastic Film Festival. Aurelia este o prezenţă constantă ca realizatoare de scurt şi lungmetraje în selecţia unor festivaluri precum cel de la Cannes, Girona, Bogota sau Houston. Filmul său Fornacis, nominalizat în 2018 la Dracula Trophy la Dracula Film Festival, a câştigat ulterior nu mai puţin de 5 premii importante în Europa şi ambele Americi pentru regie, imagine, montaj, interpretare şi cel mai bun film.
Dorian Boguţă (România) este actor şi regizor. Câştigător al premiului Vlădutz Trophy la Dracula Film Festival în 2014 pentru scurtmetrajul său Kazimir, Dorian Boguţă este unul dintre cei mai populari actori (Două lozuri, Zavera, Francesca), producători (Love Building) şi realizatori de film români (Urma), nominalizat şi premiat în numeroase festivaluri (Namur, TIFF, Cottbus, Gopo etc). Co-fondator alături de Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur a şcolii actoriedefilm.ro.

Juriul competiţiei de scurtmetraje (internaţionale şi româneşti) este format din Sorina-Adina Vazelina, Paul Mureşan şi Alexandru Lamba.

Sorina-Adina Vazelina (România) este o pătrime designer grafic cu ascendent în ilustrator, deţinătoare de centură kaki în bandă desenată. Realizează mâzgăleli profesioniste aproape frecvent pentru Scena9 şi Decât o Revistă.

Paul Mureşan (România) este un animator obsedat de animaţia clasică pe hârtie. În proiectele sale încearcă să vorbească necenzurat despre introspecţie. În 2014, scurtmetrajul său „Pui de somn” a fost desemnat cel mai bun film românesc la Anim’est şi doi ani mai târziu, la acelaşi festival, Paul a câştigat un premiu pentru animaţia „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva”.

Alexandru Lamba (România) este scriitor de SF, editor al revistei online „Galaxia 42” şi fost redactor şef al revistei online „Gazeta SF”. Ca autor, a publicat printre altele premiatele romane „Sub steaua infraroşie” şi „Arhitecţii speranţei”, precum şi volumul de proză scurtă „Singurătatea singularităţii”. În 2016 a primit premiul de încurajare Chrysalis al European Science Fiction Society, ESFS.

Juriul competiţiei Dracula Digital este format din Gabriel Bălănescu (preşedinte), Ştefan Iancu şi Anghel Damian.

Gabriel Bălănescu (România) este antropolog şi fotograf. Gabriel a părăsit România imediat după căderea cortinei de fier. Viaţa sa şi calea socială s-au dezvoltat în America de Nord şi Europa, după ce a studiat antropologia şi sociologia până la un nivel de doctorat şi cu un MBA în marketing. Gabriel învaţă acum abilităţile de parenting care se împletesc cu pasiunea sa pentru fotografie şi un impuls profund pentru a evolua spiritual. Este membru al juriului secţiunii Dracula Digital din 2018.

Ştefan Iancu (România) este actor. Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joacă actualmente în serialul TV Vlad.

Anghel Damian (România) este actor, scenarist şi regizor. A debutat ca actor în scurtmetraje, cărora le-au urmat colaborarea din serialul TV Îngeri pierduţi şi lungmetrajul Roxanne regizat de Vali Hotea, în care a avut un rol secundar. A fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun actor de comedie la Gala teatrală HOP. Din 2014, a început să scrie scenarii de teatru şi film, prima producţie de lungmetraj după scenariul său fiind animaţia Călătoria fantastică a Maronei, 2019, regia Anca Damian. Din 2017 este actor al Teatrului de Comedie din Bucureşti. Primul său scurtmetraj, Michelangelo, a avut premiera în 2018 la TIFF, unde a câştigat Premiul Special al Juriului. Celed este cel de-al doilea scurtmetraj regizat de el, distins cu Premiul Special al Juriului la TIFF. Din 2019, Anghel Damian este principalul scenarist al serialului pentru televiziune Vlad.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi prezentat de TV1000.

Sponsori: Epic Drama, Brainia, Zizin Ape Minerale Naturale

Parteneri: Centrul Cultural Reduta, Cinema One, Magnolia Braşov, RATBV, Provideo

Parteneri media: Kiss Fm, Zile şi Nopţi, Cinemap, Bizbrasov.ro

Programul integral Dracula Film Festival este disponibil pe www.draculafilm.ro

Intrarea este gratuită la toate proiecţiile de la Centrul Cultural Reduta şi Magnolia Braşov. Pentru proiecţiile de la Cinema One biletele se pot achiziţiona de pe site-ul www.cinemaone.ro

FB: www.facebook.com/DraculaFilmFestival


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.