Comunicat de presă – Editura Casa Radio

Jazz Night and Day… la Editura Casa Radio

Cu Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor

NIGHT AND DAY – un titlu de album şi, totodată, o descriere succintă dar cuprinzătoare a atenţiei pe care Editura Casa Radio o acordă muzicii de jazz şi reputaţilor săi artişti români.

La începutul lunii octombrie, colecţia „Jazz forum” a Editurii Casa Radio s-a îmbogăţit cu un al doilea CD realizat de solista Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de binecunoscutul dirijor Ionel Tudor.
Albumul cuprinde o colecţie de piese electrizante, dar şi de mare sensibilitate, atât hituri internaţionale, cât şi creaţii proprii ale Luizei Zan, piese ce evidenţiază calităţile vocale excepţionale ale solistei, dar şi înalta ţinută profesională a artiştilor ce formează Big Band-ul Radio, într-o înregistrare live din februarie 2019, de la Sala Radio. Totodată, albumul constituie un etalon prin modul magistral în care înregistrările au fost mixate şi masterizate de inginerul de sunet Călin Gibescu.

„Am afirmat-o şi cu anterioare prilejuri – fie-mi permis să întrevăd un arc boltit peste timp, o linie de filiaţie valorică a artei vocale româneşti de jazz, pornind de la Aura Urziceanu, continuată cu demnitate de regretata Anca Parghel, ajungând actualmente la Luiza Zan. Calităţi vocale de excepţie, o înzestrare nativă generoasă dublată de ştiinţa cântului, voinţa neşovăielnică de autodepăşire, în formă continuată – iată considerente ce justifică indubitabil poziţia artistei în amintita linie de filiaţie. Concluzionând, Luiza Zan – pe merit apreciată în contemporaneitate ca glasul nr. 1 al jazzului autohton, s-a impus cu certitudine prin a sa voce proeminentă, bine timbrată, de extinsă întindere şi de excepţională flexibilitate, valorizată de măiestria interpretativă şi de creativitatea improvizatorică unanim recunoscute”. (Florian Moşu’ Lungu – autor prezentare album)

Big Band-ul Radio colaborează de mulţi ani cu excepţionala interpretă de jazz Luiza Zan, concertele susţinute împreună bucurându-se, de fiecare dată, de un mare succes, ridicând mereu sala în picioare, iar publicul aplaudând minute în şir la finalul spectacolelor.

Luiza Zan este un artist care îşi alege cu mare grijă repertoriul, asigurând totodată un crescendo în desfăşurarea programului. Ea reuşeşte să transmită mesajul său artistic atât celor care o ascultă, cât şi nouă, muzicienilor aflaţi pe aceeaşi scenă. Starea pozitivă pe care o induce creează o atmosferă propice unui recital de jazz. Plăcerea de a cânta împreună se simte, iar succesul este garantat! (Ionel Tudor – dirijorul Big Bandului Radio)

Detalii album: http://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=24&prod=2576

Albumul „Night and Day” este disponibil, la preţ de producător, prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.