Comunicat de presă – Federaţia SANITAS

Acţiunea de protest a membrilor SANITAS continuă‚

Ieri, 7 octombrie 2020, mai mult de 32.000 de membri SANITAS din peste 420 de instituţii publice de sănătate şi asistenţă socială din toate judeţele ţării au declanşat greva japoneză.

Nu au întrerupt activitatea la locurile de muncă, au continuat să îşi îndeplinească sarcinile zilnice chiar dacă sunt, incontestabil, epuizaţi şi lipsiţi de orizont atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de muncă cât şi acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare!

Salariaţii din sănătate, asistenţă socială, direcţiile de sănătate publică, unităţile de asistenţă medico-socială, serviciile de ambulanţă, medicina şcolară vor continua protestul început, cu aceeaşi decenţă, fără întreruperea activităţii, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienţii, aşteptându-se ca autorităţile române să înţeleagă că trebuie să respecte legea, să îşi respecte angajaţii şi mai ales să respecte întreaga populaţie a acestei ţări, care, în situaţia epidemiologică actual゠are toate şansele să devină, rând pe rând pacient!.

Astăzi şi în zilele următoare, aproximativ acelaşi număr de salariaţi din cele peste 420 de instituţii publice din sănătate şi asistenţă socială vor continua să protesteze. De această dată suntem hotărâţi să nu ne oprim până când vom obţine condiţii decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme şi respectarea legislaţiei cu caracter salarial!

Biroul Operativ
Federaţia SANITAS din România


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top