Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Federaţia Tinerilor din Constanţa

Avocatul Poporului se implica în oprirea jafului fostului patrimoniu UTC!

Federaţia Tinerilor din Constanţa anunţă faptul că Avocatul Poporului a ridicat excepţia de neconstituţionalitate ce va pune STOP furtului sistematic al patrimoniului ce ar fi trebuit să le aparţină tinerilor de peste 30 de ani!

Joi, 1 octombrie a.c, ca urmare a adreselor transmise de către Federaţia Tinerilor din Constanţa, Avocatul Poporului a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională cu privire la contradicţiile din Legea tinerilor nr. 350/2006 ce adâncesc premisele abuzurilor celor aflaţi la conducerea fundaţiilor judeţene pentru tineret din ţară, acei tineri de peste 45 de ani care profită de pe urma bogatului fost patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist pentru a se îmbogăţi, în timp ce structura prin care ar trebui să sprijine tinerii se află în prag de faliment.

Dacă va fi admisă, această excepţie de neconstituţionalitate va elimina confuzia existentă referitoare la regimul juridic aplicabil organului de conducere şi administrare al fundaţiilor judeţene pentru tineret, stabilind faptul că, acesta este consiliul, aşa cum este prevăzut de Legea nr. 146/2002 cu modificările şi completările ulterioare. În acest fel, considerăm că se va elimina paralelismul legislativ creat de art. 13 alin (1) şi art. 14 alin. (2) din Legea nr. 350/2006 care fac referire la “adunarea generală”, paralelism legislativ care a permis devalizarea clădirilor şi a bunurilor destinate tinerilor.

Federaţia Tinerilor din Constanţa a luptat încă de la înfiinţare ca tinerii să poată beneficia de pe urma bunurilor ce le aparţin, patrimoniu ce ar fi putut constitui bazele dezvoltării sectorului de tineret din fiecare judeţ din România, dar reprezentanţii tinerilor s-au lovit de dezinteresul şi complicitatea reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului care par a fi interesaţi de sprijinirea celor care conduc fundaţiile judeţene pentru tineret, fundaţii pe care le-au adus în prag de faliment.

Astfel, de 4 ani de zile, Federaţia Tinerilor din Constanţa poartă discuţii cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) cu privire la aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, regulament a cărui neaprobare reprezintă motivul pe care îl invocă cei aflaţi la conducerea fundaţiilor judeţene pentru tineret atunci când aleg să conducă în baza propriilor interese aceste structuri.

Reprezentanţii MTS, în frunte cu domnul ministrul, Ionuţ Stroe, şi doamna secretar de stat, Andra Costache, au ales însă să se situeze de partea profitorilor de pe urma averii tinerilor, blocând până în ziua de astăzi aprobarea acestui Regulament şi încălcând legea.

Aşadar, Federaţia Tinerilor din Constanţa salută decizia Avocatului Poporului de a ridica această excepţie de neconstituţionalitate, de impact pentru toţii tinerii din România, şi solicită domnului ministru, Ionuţ Stroe, şi doamnei Secretar de Stat, Andra Costache, să treacă de partea tinerilor, să dovedească că nu sunt complicii a acelora a căror activitate se bazează pe jefuirea fostului patrimoniu UTC, spunând STOP încălcării legii.

“Ne bucurăm să aflăm că tinerii din România sunt la un pas mai aproape de a putea avea parte de ce le-a aparţinut dintotdeauna, dar de care nu au putut beneficia niciodată. De asemenea, apreciem modul în care, spre deosebire de reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, Avocatul Poporului a înţeles existenţa acestei probleme şi importanţa rezolvării ei. Sperăm ca reprezentanţii ministerului să-şi dea seama de ce parte să se situeze, acum, în al doisprezecelea ceas, pentru a pune capăt acestor abuzuri. Federaţia Tinerilor din Constanţa îşi asumă că va face toate demersurile necesare pentru ca interesele tinerilor să fie duse la împlinire, indiferent de dezinteresul continuu de care ne vom lovi.”- Roxana-Ioana Şerban, preşedinte FTC


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi