Comunicat de presă – Final spectaculos de sezon la Women Rally – Cluj-Napoca

Comunicat de presă – Final spectaculos de sezon la Women Rally – Cluj-Napoca

Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2020 a ajuns la final o dată cu desfăşurarea celei de-a treia etape din acest sezon, care a avut loc la Cluj-Napoca în data de 2-3 octombrie 2020. Evenimentul a avut parte de un record de participare: 80 de femei s-au regăsit pe lista de start, pregătite să se lupte cu secundele la volanul propriilor maşini, în singurul campionat de automobilism din România dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor.

Maşinile au defilat vineri, 2 octombrie, pe sub poarta de start amplasată pe esplanada Cluj Arena. La startul festiv al Trofeului Castrol a fost prezent şi primarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, care a salutat fiecare echipaj alături de Norris Măgeanu, preşedintele FRAS. ‘Toţi cei care încurajaţi sportul şi mişcarea arătaţi o formă de respect pentru acest oraş şi sănătatea fiecăruia dintre noi’, a declarat dl. Emil Boc, care a primit şi o cupă din partea FRAS pentru susţinerea motorsportului românesc.

Concursul s-a desfăşurat sâmbătă, 3 octombrie, pe circuitul special amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca. într-o atmosferă de poveste, concurentele au beneficiat de îndrumarea şi încurajarea ambasadoarelor Ramona Rusu şi Cristiana Oprea, piloţi cu experienţă care le-au stat la dispoziţie pe toată durata evenimentului. Bucuria îmbunătăţirilor din manşa a doua nu s-a lăsat aşteptată, iar unele participante au reuşit să fie mai rapide chiar şi cu 10 secunde pe traseul de 1,4 km. Ele şi-au exprimat entuziasmul de a reveni la start şi în 2021, când şi-au propus să devină din ce în ce mai competitive la volan.

Campionatul Naţional Women Rally, ediţia 2020, este susţinut de către Bosch Car Service, care a crezut încă de la începutul sezonului în potenţialul acestui parteneriat: ‘Bosch Car Service reprezintă brand-ul strategic pentru Divizia Automotive Aftermarket a grupului Bosch şi cuprinde peste 15.000 membri într-o reţea globală de service-uri auto independente, înfiinţată acum aproape 100 de ani.

Susţinem evenimentul Women Rally în semn de respect şi apreciere pentru prezenţa femeilor în rândul conducătorilor auto din România. Ne bucurăm că am ajuns cu bine la etapa de la Cluj a acestui eveniment, ocazie cu care adresez mulţumiri organizatorilor Women Rally pentru modul exemplar de gestionare a tuturor activităţilor. Etapele anterioare s-au bucurat de interesul şi dedicaţia participantelor, pe care le felicităm cu ocazia rezultatelor înregistrate şi eforturilor depuse, în special în condiţiile actuale dificile generate de pandemie.

Întrucât grija pentru maşină şi siguranţa pasagerilor sunt preocupările cheie din activitatea celor peste 80 parteneri Bosch Car Service din România, am pus şi de această dată la dispoziţia concurentelor asistenţa rutieră naţională gratuită pentru 1 an + pachete de revizii gratuite constând din filtre Bosch şi ulei Castrol. De altfel, ne mândrim cu alăturarea partenerilor noştri de la Castrol la etapa de la Cluj a Women Rally.’ a declarat dl. Mircea Bela director de vânzări Robert Bosch SRL.

Experienţa Women Rally de la Bucureşti şi-a lăsat amprenta semnificativ pe unii parteneri, astfel că etapa de la Cluj-Napoca a devenit Trofeul Castrol: ‘În urma experienţei extraordinare pe care am avut-o la etapa de la Bucureşti, ne-am hotărât să facem un pas în plus în parteneriatul nostru şi să acordăm pentru prima dată Trofeul Castrol în cadrul etapei a 3-a a Campionatului Naţional Women Rally de la Cluj, octombrie 2020.

Women Rally este o competiţie care câştigă din ce în ce mai multă notorietate la nivel naţional şi ne bucurăm că am fost parte dintr-un eveniment care aduce femeile pasionate de motorsport împreună, chiar şi în climatul actual.

Felicităm în aceeaşi măsură organizatorii şi participantele şi sperăm ca succesul de anul acesta să fie catalizatorul pentru ei, astfel încât anul viitor să ‘Go Bigger and Faster’, poate chiar la nivel internaţional’, a declarat d-na. Tatiana Stroescu, Castrol Marketing Manager Romania & SEC & Bulgaria.

La Cluj-Napoca, podiumurile celor 5 clase au fost decise în unele cazuri de doar câteva zecimi de secundă, semn că spiritul motorsportului este la el acasă la etapele Women Rally. Iată care au fost primele 3 clasate la Trofeul Castrol, a III-a etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2020:

Clasament General (clasele 1-3):
1. Angela Sautea – Renault Clio
2. Izabella Gavrilă – Citroen C2
3.Ioana Elena Berindei – Audi A3

Clasa 1 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):
1. Angela Sautea – Renault Clio
2. Izabella Gavrilă – Citroen C2
3. Anna Sandero – Peugeot 206

Clasa 2 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):
1. Florina Stela Pascu – Ford Fiesta
2. Ioana Ramona Petrişor – Ford Fiesta
3. Mirela Bejnariu – Seat Toledo

Clasa 3 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):
1. Ioana Elena Berindei – Audi A3
2. Brigitta Bokor – Mercedes Benz A180 CDI
3. Mădălina Sarca – Audi Q3

Clasa 4 (vehicule electrice):
1. Felicia Floarea – Renault Zoe
2. Anamaria Şoaită – Renault Zoe
3. Bianca Matinca – Renault Zoe

Clasa 5 (sportive licenţiate sau maşini modificate):
1. Ligia Barbu – Renault Clio
2. Anca Raluca Grigorescu – Audi TT
3. Măriuca Ionescu – Mini Cooper S R53

Ambasadoarele Women Rally s-au bucurat şi de această dată să se afle la volanul ultimelor modele din gama Mercedes-Benz, puse la dispoziţie de un partener cu tradiţie al evenimentului.

‘Felicităm echipa Women Rally pentru că, într-un timp atât de scurt, a reuşit să ducă acest concept la un nivel de o aşa mare anvergură. Ne bucurăm să susţinem acest proiect încă de la prima lui ediţie şi să dezvoltăm un parteneriat cu tradiţie. Pentru această etapă am hotărât ca maşinile de deschidere să fie cele mai noi SUV-uri din familia Mercedes’, a declarat dl. Bogdan Ionuţ, director general RMB Inter Auto, reprezentanţă Mercedes-Benz.

Ca un preşedinte atent la toate ramurile motorsportului românesc, dl. Norris Mageanu, s-a aflat, pentru al doilea weekend consecutiv la Cluj-Napoca, după ce, cu o săptămâna înainte a participat la Transilvania Rally.

‘Mă bucur enorm că am răspuns pozitiv, anul trecut, la cererea de înfiinţare a acestui campionat unic, dedicat femeilor. Iată că, această decizie a fost una de bun augur, acest Campionat crescând de la an la an, numărul participantelor rivalizând şi depăşind chiar pe cel al concurenţilor din campionate mult mai vechi. Experienţa organizatorilor işi spune cuvântul la fiecare etapă, iar ceea ce am văzut în acest weekend la Cluj-Napoca, ne face mândri că Women Rally este parte a FRAS’, a declarat dl. Norris Mageanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Laura Savu, fondator şi organizator al Campionatului Naţional Women Rally, se declară mulţumită la final de sezon: ‘Este o mare bucurie pentru mine că am reuşit cu succes să ducem la bun sfârşit organizarea Campionatului într-un an atât de dificil şi cu atât de multe provocări, cu atât mai mult cu cât am avut un număr record de participante la startul acestei ultime etape. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături!’

Campionatul Naţional Women Rally, ediţia 2020 a fost susţinut de către Bosch Car Service.

Etapa a III-a – Cluj-Napoca (2-3 octombrie 2020) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Castrol, a fost susţinută de către Castrol Edge, şi partenerii gold: RMB Inter Auto, reprezentanţă Mercedes-Benz, Gerovital – Doctor în frumuseţe, Banca Transilvania, Parsa Beauty, Rottaprint, Vittel, Warsteiner, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri silver: AEA Medical, UNIQA Asigurări, Vitrina Advertising, Duble Tree by Hilton Hotel Cluj – City Plaza, Florăriile Magnolia, Coca-Cola, Corny, Dallmayr, Sigemo.

Parteneri: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Cluj Arena.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Radio România Cluj, Livestream Romania, VIAClujTV, RallyCow, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Automobil Clubului Român, prin programul Women in Motorsport.

Women Rally
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.