Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

BULETIN INFORMATIV

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 12 – 18 octombrie

Peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 12 – 18 octombrie a.c., acţionând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 220 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 15.000 lei pentru următoarele fapte: nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În aceeaşi perioadă jandarmii constănţeni au constat şi o faptă de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor religioase ocazionate de sărbătorirea hramului Sfintei Parascheva la Năvodari şi Cumpăna, a protestului organizat de Asociaţiile Profesionale ale Piloţilor Maritimi din România – Euxin Pilot, Tomis şi Trident, precum şi a meciului de fotbal F.C. Farul Constanţa -Turris Oltul Turnu Măgurele.

Săptămâna trecută au mai fost executate 31 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 8 misiuni în sprijinul lucrătorilor Gărzii de Coastă, 16 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliţie Transporturi Constanţa şi 2 misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Exemplu:

Duminică, 18 octombrie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat un bărbat care oferea spre comercializare unelte electrice ,,la preţ avantajos”, în oborul săptămânal Constanţa.

Persoana în cauză nu avea documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

Existând suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi l-au transmis structurilor de poliţie pentru continuarea cercetărilor, împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile abilitate.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.