Comunicat de presă- Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa

Un minor aflat în dificultate în masivul montan Bucegi a fost ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga.

Sâmbătă, 10 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din Munţii Bucegi, în sprijinul unui copil accidentat.

Familia, doi adulţi şi un copil minor din judeţul Călăraşi, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenţiei şi a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat şi s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani au acordat minorului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept şi era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani au cărat copilul accidentat în spate, pe o distanţă de aproximativ 1 km, până la Cheile Zănoagei, apoi l-au transportat cu maşina de serviciu la Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top