Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi

Lansare proiect cu finanţare externă nerambursabilă

– parteneriat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova –

Vineri, 9 octombrie 2020, la în sala “Virgil Săhleanu” din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi a avut loc evenimentul comun de lansare a activităţilor în cadrul proiectului finanţat prin fonduri externe nerambursabile “Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations”.

La activitate au participat oficialităţi locale din judeţul Iaşi, alături de instituţiile implicate în proiect, legătura cu Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova realizându-se în sistem videoconferinţă.

Proiectul se va derula în parteneriat: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi (lider de proiect) şi Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova (partener beneficiar), perioada de implementare este de 18 luni, iar bugetul total este de 330.000 euro.

Prin derularea acestui proiect se urmăreşte: standardizarea şi îmbunătăţirea pregătirii personalului structurilor partenere, în vederea desfăşurării misiunilor specifice de asigurare şi restabilire a ordinii publice, precum şi creşterea capacităţii de intervenţie.

Totodată, se au în vedere achiziţionarea unor materiale specifice de intervenţie, desfăşurarea unor exerciţii comune de pregătire a personalului, iar la final se va elabora un ghid de bune practici, ce va include lecţiile învăţate şi modurile de acţiune în situaţii specifice.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de către jandarmii ieşeni şi carabinierii moldoveni, ce activează în structurile de ordine publică, beneficiari finali fiind cetăţenii şi instituţiile competente în aria de asigurare şi restabilire a ordinii publice din zona de eligibilitate a proiectului, respectiv din judeţul Iaşi şi Republica Moldova.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi