Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ

Contravenţii piscicole constatate de jandarmii nemţeni

Pe timpul executării unor acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilicite pe linie de pescuit şi acvacultură, jandarmii au constatat 258 de fapte de natură contravenţională, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la peste 30.000 de lei.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor naturale, Jandarmeria Neamţ execută acţiuni, atât independent dar şi împreună cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Neamţ şi Garda de Mediu. Acţiunile vizează verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de pescuit în habitatele piscicole naturale din zona de competenţă (pescuit recreativ/sportiv sau în scop comercial), prevenirea faptelor cu caracter penal şi contravenţional privind activitatea de braconaj.

Contrar eforturilor constante depuse în cadrul activităţilor de informare preventivă pentru conştientizarea cetăţenilor privind efectele nerespectării legislaţiei aferente, au fost depistate mai multe încălcări în domeniul protecţiei fondului piscicol şi a regulilor de pescuit care ţin de utilizarea uneltelor interzise şi pescuitul în lipsă permis. Astfel, în perioada 01.01 – 30.09.2020, jandarmii au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale, constând în 207 avertismente scrise şi 51 amenzi în sumă de 32.000 de lei.

Aproximativ 90% din sancţiuni au fost aplicate pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, pescuitul în perioada de prohibiţie, neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile. Faptele sunt prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Pe timpul executării acestor acţiuni au fost identificate plase de tip monofilament, acestea fiind ridicate pentru a fi predate organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor (conform regimului bunurilor găsite).

Jandarmeria Neamţ atrage atenţia cetăţenilor că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei sau avertisment scris, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi