Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea

A condus sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna Smârdan, judeţul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada 1 Decembrie, din Măcin, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execute în mod periculos virajele.

Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Întocmit,
Inspector Principal de Poliţie Manolache Irina


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi