Comunicat de presă – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava

MARŢI 13 – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Multe persoane asociază ziua de marţi, numărul 13 şi pisica neagră cu ghinionul! Noi credem că “ghinionul” poate fi prevenit!

Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informaţi la timp şi să ştiţi cum să acţionaţi corect! Este pentru binele dumneavoastră şi al familiei dacă identificaţi potenţialele pericole, vă însuşiţi şi aplicaţi măsurile şi regulile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă.

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfăşurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua informării Preventive.

Derulată sub sloganul “Acasă în siguranţă”, activitatea urmăreşte conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuinţa proprie, cât şi ce i-ar putea salva pe timpul nopţii în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuinţelor cu detectoare de fum autonome şi stingătoare de incendiu).

Campaniile derulate urmăresc implementarea obiectivelor parteneriatului “Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid, orientate spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuinţe şi altor situaţii de urgenţă.

De asemenea, tot astăzi, 13 octombrie, este marcată şi Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor moment de readucere în atenţie modul în care comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi conştientizarea importanţei gestionării tipurilor de risc.

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a fost instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor şi de reducere a dezastrelor.

Destinată creşterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor şi a bunurilor acestora.

Pentru mai multe informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă accesaţi portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore.

Purtător de cuvânt – Lt. Alin GĂLEATĂ

* Recomandare generală: pentru alte informaţii vizitaţi şi pagina de facebook ISU “Bucovina” Suceava – https ://www.facebook.com/ISUSuceava/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top