Comunicat de presă – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 37 misiuni, din care 7 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 30 urgenţe medicale.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, 3 arderi necontrolate (vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 arderi necontrolate (incendii gunoi şi vegetaţie uscată) produse în localităţile Tomşani, Boldeşti-Scăeni şi Măgureni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2 ha.

Luni, 05 octombrie, în jurul orei 07:14, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă în localitatea Ceptura, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la conductorii electrici şi materialele plastice din componenţa compartimentului motor.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.