Comunicat de presă – Instituţia Prefectului, Judeţul Bihor

Întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, 24 octombrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea, a luat decizia actualizării listei localităţilor din judeţ în care impun se limitări în domeniul HoReCa, precum şi în domeniul cultural şi de divertisment pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

În urma analizei efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităţilor în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depăşeşte 3/1.000 de locuitori cuprinde Sântandrei, Toboliu, Bratca, Sânmartin şi Hidişelu de Sus.

Conform analizei extinse a DSP, nu se impune carantinarea acestor localităţi.
Reamintim cele mai importante măsuri de sănătate publică care se aplică în localităţile unde incidenţa este mai mare decât 3 cazuri/1.000 locuitori:

– Este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani;

– Este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă livrarea la domiciliu;

– Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– Sunt suspendate activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor a fost mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu cu 3/1.000 de locuitori sunt: Oradea, Beiuş, Aleşd, Marghita, Săcădat, Suplacu de Barcău, Căbeşti, Drăgeşti, Nojorid, Oşorhei, Olcea, Copăcel, Girişu de Criş, Bunteşti, Holod, Abrămuţ, Cetariu, Şinteu, Remetea, Cefa, Paleu, Sânnicolau Român, Spinuş, Şuncuiuş şi Lugaşu de Jos. Din măsurile care se aplică în cele 25 de localităţi menţionăm:

– Activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi este limitată la intervalul orar 06.00-22.00;

– Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Măsurile adoptate astăzi se instituie în cele 30 de localităţi vizate, începând cu data de 25 octombrie 2020, ora 00.00.

Reamintim că evenimentele private, precum nunţi, botezuri sau mese festive, atât în spaţiile deschise, cât şi în interior, sunt interzise pe plan naţional, până la scăderea numărului de cazuri Covid-19, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie.

Lista localităţilor în care se impun măsuri de restricţionare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localităţi.

Aici documentul integral:
https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2020/10/HCJSU-40_2020.pdf

Cancelaria Prefectului

Oradea, 24 octombrie 2020

Judeţul Bihor


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.