Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Bistriţa-Năsăud

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 21.10.2020, este următoarea:

– 2.054 cazuri confirmate de CoVid-19;

– 117 decese;

– 1.737 persoane externate (1176 externate vindecate şi 561 externate la cerere);

– 1.167 persoane în carantină;

– 230 persoane izolate;

– 321 teste efectuate (261 efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, restul la laboratoare private).

Precizări:

– Până în prezent, 90 cadre medicale (22 medici, 69 asistenţi, 1 kinetoterapeut) şi 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 106 persoane au fost externate.

– 140 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 65 au fost externate.

– Şapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ. Şase persoane au fost externate.

– 15 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Zece persoane au fost externate.

– 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Trei dintre acestea au fost externate.

– 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.

– Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află 8 beneficiari şi o infirmieră de la un centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce priveşte beneficiarii, şase au fost externaţi, iar din păcate, unul a decedat.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari şi 13 angajaţi de la un centru de recuperare din judeţul Bistriţa-Năsăud. 5 angajaţi au fost externaţi. Totodată, au fost externaţi şi 15 beneficiari.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi şapte angajaţi de la o unitate medico-socială din judeţul Bistriţa-Năsăud. (3 asistenţi medicali şi un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.

– Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Trei dintre acestea au fost externate.

– Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.

– Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 fotbalişti. Doi dintre aceştia au fost externaţi.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste şi un angajat de la CS Gloria 2018. Cele 4 handbaliste au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 12 din cazurile active sunt cadre didactice. Şase dintre acestea sunt în evaluare, restul în izolare la domiciliu.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 22 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceştia sunt internaţi în spital, doi sunt în evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un asistent social de la un centru de asistenţă pentru vârstnici.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari ai unui Centru pentru Protecţia Copilului din subordinea DGASPC BN.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar şi un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Două persoane au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistriţa (dintre care 1 medic şi 9 asistenţi medicali). Şase persoane au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (10 angajaţi ai Blocului Alimentar, trei registratori, şi o îngrijitoare de curăţenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistriţa). O persoană a fost externată.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orăşenesc Beclean.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie Agricultură Bistriţa-Năsăud.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi