Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Bistriţa

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 28.10.2020, este următoarea:

– 2453 cazuri confirmate de CoVid-19;

– 132 decese;

– 2043 persoane externate (1192 externate vindecate şi 851 externate la cerere);

– 1108 persoane în carantină;

– 345 persoane izolate;

– 359 teste efectuate (343 efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, restul la laboratoare private).

Precizări:

– Până în prezent, 99 cadre medicale (25 medici, 73 asistenţi, 1 kinetoterapeut) şi 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 108 persoane au fost externate.

– 153 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 68 au fost externate.

– Şapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ. Şase persoane au fost externate.

– 31 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. 11 persoane au fost externate.

– Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află 8 beneficiari şi o infirmieră de la un centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce priveşte beneficiarii, şase au fost externaţi, iar din păcate, unul a decedat.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari şi 13 angajaţi de la un centru de recuperare din judeţul Bistriţa-Năsăud. 5 angajaţi au fost externaţi. Totodată, au fost externaţi şi 15 beneficiari.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi şase angajaţi de la o unitate medico-socială din judeţul Bistriţa-Năsăud. (3 asistenţi medicali şi 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.

– Şapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Cinci dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.

– Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.

– Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 21 angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Şapte persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbalişti. Doi dintre aceştia au fost externaţi.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste şi doi angajaţi de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 22 din cazurile active sunt cadre didactice.

Dintre acestea, una este în evaluare, trei persoane sunt internate, iar restul se află în izolare la domiciliu.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 26 din cazurile active sunt elevi. Doi dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar restul se află în izolare la domiciliu.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajaţi şi un medic rezident de la trei centre de asistenţă pentru vârstnici din judeţ.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari şi doi angajaţi ai unui Centru pentru Protecţia Copilului din subordinea DGASPC BN.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar şi doi angajaţi de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistriţa (dintre care 1 medic şi 9 asistenţi medicali). Toate persoanele au fost externate.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (1 angajat departament resurse umane, 10 angajaţi ai Blocului Alimentar, trei registratori, şi o îngrijitoare de curăţenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistriţa). O persoană a fost externată.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orăşenesc Beclean.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie Agricultură Bistriţa-Năsăud.

– Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din judeţ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi