Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – MAI – Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava

Astăzi, 31.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 7227 de persoane declarate vindecate.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în acelaşi interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 562 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 179 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 93 pacienţi sunt în zona tampon şi 290 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 179 pacienţi diagnosticaţi Covid-19:

– 81 prezintă forme medii ale bolii;

– 22 prezintă forme uşoare,

– 57 prezintă forme severe;

– 19 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI; dintre aceştia 6 pacienţi sunt ventilaţi mecanic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 363 paturi libere din care 41 pentru pacienţi Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid şi 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienţi Covid. De asemenea sunt 25 ventilatoare libere din care 10 pentru pacienţi Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 90 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi un număr de 32 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi un număr de 3 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi nu sunt internate persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi un număr de 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 1 persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internaţi un număr de 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi nu sunt internate persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71746, în ultimele 24 de ore fiind testate 673 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 836 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ teritoriale 9 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 17 au câte un caz în evoluţie, 39 au sub cinci cazuri în evoluţie, 22 au sub zece cazuri în evoluţie iar 27 au peste zece cazuri în evoluţie.

La data prezentului comunicat în judeţul Suceava sunt 1456 cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie.

În cursul zilei de 30.10.2020 poliţiştii au desfăşurat activităţi în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 941 persoane. De asemenea, au fost verificate 100 societăţi comerciale şi au fost aplicate 69 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de instituţiile competente.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava solicită cetăţenilor să respecte normele stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, să păstreze distanţa fizică de protecţie sanitară, măsurile de igienă şi de conduită sanitară stabilite de către specialişti. În această perioadă delicată este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială şi un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm deciziile autorităţilor pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi