Comunicat de presă – PLUS Ilfov

Odată cu demisia din USR şi din Parlamentul României, Cornel Zainea a făcut declaraţii în care este menţionat Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS). Declaraţiile, fără a exprima o nemulţumire concretă, ridică semne de întrebare asupra modului prin care PLUS îşi desemnează candidaţii pentru Parlamentul României.

Faţă de aceste declaraţii, preluate de presă, Biroul Judeţean PLUS Ilfov face următoarele precizări.

Chiar dacă USR şi PLUS au decis fuziunea celor două partide, până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive, cele două partide funcţionează după propriile statute pentru a elimina posibilitatea oricărei contestaţii asupra deciziilor comune care se iau.

Prin Statutul şi regulamentele interne, desemnarea candidaţilor PLUS pentru Parlament se face prin votul tuturor membrilor, după depunerea candidaturilor şi după o perioadă de campanie electorală internă şi dezbateri la care orice membru PLUS poate să participe, în care candidaţii au posibilitatea de a-şi prezenta programul politic şi intenţiile cu privire la candidatură. Este un proces care nu a existat în partidele din România în ultimii 30 de ani şi care are ca scop desemnarea celor mai competenţi candidaţi.

Pentru completarea listei finale de candidaţi pentru Parlamentul României ai Alianţei USR PLUS în Ilfov, birourile judeţene ale celor două partide, conform protocolului semnat la nivel naţional au decis ca reprezentarea candidaţilor pe liste să fie echitabilă pentru ambele partide, ordinea pe liste fiind: pentru Senat – 1. USR, 2. PLUS; pentru Camera Deputaţilor – 1. PLUS, 2. USR, 3. PLUS, 4. USR, 5. PLUS.

Numărul mic de locuri eligibile şi numărul mare de candidaţi pentru aceste locuri creează o competiţie internă care poate genera nemulţumiri însă în niciun caz nu poate fi pusă sub semnul întrebării transparenţa şi corectitudinea procesului, neexistând nicio contestare internă a acestuia.

Înaintea şi în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, Cornel Zainea a beneficiat de sprijinul necondiţionat al organizaţiei PLUS din Chiajna şi al Biroului Judeţean PLUS Ilfov prin implicarea membrilor PLUS în campanie, în supravegherea procesului electoral şi prin asistenţa juridică pentru soluţionarea suspiciunilor de fraudă electorală din Chiajna.

Asta ne-a arătat, în aceşti doi ani, că rezultatele au fost mai bune atunci când am lucrat în echipă decât când am fost separaţi.

Alianţa USR PLUS Ilfov se va concentra şi în continuare pe obiectivele politice care vizează modernizarea României, indiferent de piedicile sau provocările care vor apărea.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.