Comunicat de presă – Primăria Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna)

Firmele din Sfântu Gheorghe afectate de pandemie pot depune cereri pentru ajutoarele acordate de Primărie

Termenul limită este 16 octombrie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna

Antreprenorii din Sfântu Gheorghe pot aplica pentru unul dintre cele două microgranturi pentru stimularea investiţiilor, pe care Primăria Sfântu Gheorghe şi Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna le pun la dispoziţia întreprinderilor mici şi mijlocii.

Cele două scheme de minimis asigură finanţare firmelor din Sfântu Gheorghe afectate de criza economică cauzată de pandemia COVID-19, dar şi a celor care intenţionează să investească şi au concesionat deja teren în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos.

„În criza economică provocată de pandemie este nevoie, pe de o parte, de protecţia locurilor de muncă existente, şi pe de altă parte de stimularea investiţiilor. Aceste două lucruri sunt principalele obiective pe care le-am avut în vedere prin aceste două noi scheme de minimis. Primăria Sfântu Gheorghe a fost partener în această iniţiativă, iar alocarea bugetară este una semnificativă, vorbim în total de 15 milioane de lei, care vor genera investiţii maxime în valoare totală de 40 de milioane de lei”, a declarat directorul Parcului Industrial Câmpul Frumos, Miklos Zoltan.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler Andras, a declarat că şi în acest caz funcţionează proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaşte”.

„Ştim foarte bine că întreprinzătorii plătesc impozite şi taxe locale către Consiliul Local, iar acum, tocmai pentru a veni în sprijinul lor în aceste vremuri grele, domnul primar a propus crearea acestor scheme de minimis. E cunoscut faptul că mediul economic susţine toate instituţiile, toate autorităţile locale şi centrale prin impozite şi taxe. Eu nu ştiu să existe o iniţiativă asemănătoare altundeva în ţară în afară de Sfântu Gheorghe”, a declarat preşedintele CCI Covasna, Edler Andras.

Primul microgrant, denumit generic COVID minims, vine în sprijinul antreprenorilor afectaţi de efectele epidemiei de coronavirus. Intensitatea sprijinului este de 50%, grantul este cu finanţare ulterioară şi se pot obţine până la 50.000 euro. În cadrul acestui microgrant, cei din domeniul HoReCa obţin finanţări pe baza numerelor de camere şi a suprafeţelor restaurantelor, iar ceilalţi antreprenori cu sediul în Sfântu Gheorghe pot obţine finanţare după numărul de angajaţi la sfârşitul anului 2019.

Concret, programul vizează hotelurile, pensiunile, unităţile de alimentaţie publică şi societăţile care în primul semestru al acestui an au avut pierderi în cifra de afaceri şi profituri de cel puţin 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea finanţării este de 500 de euro / cameră în cazul unităţilor de cazare; 50 de euro / mp în cazul restaurantelor şi barurilor (inclusiv suprafeţele teraselor autorizate); respectiv 500 de euro / salariat în cazul firmelor care au suferit pierderi de cel puţin 15%.

Cererile de finanţare pentru schema „COVID minimis” pot fi depuse până în data de 16 octombrie, ora 14:30 la sediul CCI Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 17.

Schemă de minimis şi pentru investitorii din Parcul Industrial

În ceea ce priveşte schema de minimis pentru sprijinirea companiilor care intenţionează să investească şi au concesionat teren în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, suma maximă a subvenţiei este de 50.000 de euro dacă dacă achiziţiile din finanţare nu sunt realizate de la furnizori locali, şi de cel mult 100.000 de euro dacă achiziţiile sunt realizate de la furnizori locali.

Micrograntul se adresează antreprenorilor instalaţi în parcul industrial de la Câmpul Frumos (www.sepsipark.ro). Este o finanţare cu intensitate de 25% şi se pot obţine până la 100.000 de euro. Cererile de finanţare pentru acest microgrant se pot depune până la data de 18 decembrie 2020, ora 14:30 la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna.

Mai multe informaţii despre programele de finanţare locale pot fi accesate AICI: https://www.ccicv.ro/municipiul-sfantu-gheorghe-programe-de-finantare-locale.html


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.