Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Comunicat de presă – RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities)

Publicat: 02 octombrie 2020
FLUX, cea de-a doua ediţie a festivalului de artă şi tehnologie RADAR, va avea loc între 22 – 25 octombrie la ROMAERO

RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities) susţine scena de new media art din România prin a doua ediţie a festivalului de „artă şi tehnologie”, prezentată de UniCredit Bank, ce va avea loc între 22 – 25 octombrie 2020, la ROMAERO.

După ce în 2019 a reunit, pe durata celor trei zile de desfăşurare, peste 50 de artişti şi 8.500 de participanţi, RADAR îşi propune să inoveze formatul primei ediţii cu un nou show imersiv, care îi va purta pe participanţi timp de două ore printr-o serie de spectacole şi instalaţii artistice interactive, un tur creat în linie cu toate măsurile de siguranţă recomandate în contextul actual. Astfel, FLUX aduce împreună studiouri creative şi artişti independenţi din România şi nu numai, ce dezvoltă proiecte în domenii precum realitate augmentată, video-mapping, inteligenţă artificială, instalaţii interactive, game art, sound design şi multe altele.

FLUX – despre interacţiune şi schimbarea pe care o generează

Expoziţia este găzduită şi realizată în parteneriat cu ROMAERO, companie care anul acesta celebrează un secol de activitate în industria aerospaţială, context în care vom marca 100 de ani de „fluxuri aeriene române” cu un show dedicat.

Tema RADAR #2 este FLUX şi vorbeşte despre interacţiunea continuă a elementelor lumii noastre şi despre schimbările care apar atunci când oamenii, destinele şi contextele se ciocnesc. FLUX suntem noi, FLUX este felul în care intrăm în relaţii unii cu ceilalţi, FLUX este mişcarea particulelor, a informaţiei. FLUX este spaţiul dintre noi căruia îi dăm formă prin ceea ce ne spunem şi ceea ce simţim unii despre alţii. FLUX priveşte lumea ca pe un organism perpetuu reinventat în ultimii 100 de ani. O lume dinamică, dar tot mai ordonată, stabilă, dar mereu mai fluidă. Iar publicul ocupă un rol principal, fiindcă nu există FLUX fără REFLUX.

Evenimentul va avea loc în hangarul 3 ROMAERO, pe o suprafaţă generoasă de 5.800 mp în interior şi exterior. O mare parte din această suprafaţă va fi acaparată de spectacolul de video mapping, care va acoperi 900 mp, la care se adaugă cei 500 mp de proiecţie din cadrul spaţiului imersiv dedicat copiilor şi instalaţia centrală.

Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze emoţia prin tehnologie pe parcursul a două ore în care vor fi purtaţi prin:

ACT 1 – IMMERSE / Scena principală de video mapping şi sound design, prezentată de Unicredit Bank

ACT 2 – LIFT-OFF – Instalaţie generativă de lumini şi sunet integrată într-un fuselaj de avion Boeing 737

ACT 3 – MOVE / Instalaţii kinect

ACT 4 – PLAY / Show interactiv de game design

De asemenea, publicul va putea explora şi o selecţie curatoriată de proiecte new media art, o serie de scurtmetraje de animaţie şi va putea vizita şi două spaţii deschise pe parcursul întregului timp de vizitare:

1. CoLaboratory Capsule – expoziţie a lucrărilor câştigătoare în open call-ul realizat de Goethe-Institut în colaborare cu RADAR.

Lucrările au fost realizate de artişti din Germania, România şi Republica Moldova, ca răspuns al invitaţiei la un exerciţiu de imaginaţie care să arate schimbările prin care a trecut procesul artistic în ultimele luni.

2. RADAR KIDS – spaţiu imersiv cu proiecţie interactivă dedicată copiilor prezentat de Lidl

Spaţiul imersiv de la prima ediţie a festivalului revine cu o nouă tematică, legată de aviaţie. De asemenea, în acest spaţiu va fi proiectată şi animaţia creată de copii în colaborare cu artişti, realizată în urma cursului gratuit pe tărâmurile desenelor care prind viaţă, un proiect desfăşurat în perioada de izolare – surprize.lidl.ro/radarkids.

Spot RADAR: https://youtu.be/b5Vymf2DcBo.

Spectacolul a fost gândit ca un traseu în ton cu tematica evenimentului, dar şi pentru siguranţa tuturor participanţilor. De aceea, accesul în zona de expoziţie se va face doar în intervalul orar menţionat pe bilet, iar timpul de vizitare va fi de maxim două ore.

Organizatorul pune la dispoziţie un spaţiu de lounge în aer liber până la deschiderea fluxului de vizitare alocat. Participanţii sunt rugaţi să se prezinte cu cel puţin o oră înainte de intervalul alocat pentru a efectua procedurile de acces impuse de măsurile de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

Biletul permite vizionarea expoziţiei în intervalul ales de mai jos:

Fluxuri de vizitare:

* joi, 22 octombrie: 19:00 – 21:00; 21:00 – 23:00

* vineri, 23 octombrie: 17:00 – 19:00; 19:00 – 21:00; 21:00 – 23:00;

* sâmbătă, 24 octombrie şi duminică, 25 octombrie: 11:00 – 13:00; 13:00 – 15:00; 15:00 – 17:00; 17:00 – 19:00; 19:00 – 21:00; 21:00 – 23:00

Purtarea măştii este obligatorie în spaţiul de eveniment.

Biletele sunt în număr limitat pentru fiecare oră de acces şi se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, internaţional prin www.kooltix.com şi în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag şi pe terminalele Selfpay. Biletele pot fi achiziţionate online prin plata cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura Vodafone/ Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară.

Preţul biletelor este de 50 lei/adult şi 30 lei/copil. Accesul este gratuit pentru copiii sub 3 ani şi studenţi, în limita locurilor disponibile.

RADAR #2 – FLUX este posibil cu ajutorul partenerilor care investesc în arta de mâine, pe care o putem vedea azi: UniCredit Bank, Lidl România, Absolut, Glo şi Goethe-Institut.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Revista BIZ, Start-up, Iqads, Zile şi Nopţi, Designist, The Institute, Igloo, Modernism, Zeppelin, Gokid.

Despre RADAR

RADAR este o platforma de scouting a proiectelor emergente de new media art dedicată artiştilor contemporani. Această iniţiativă vine ca urmare a potenţialului imens al unei nişe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creaţie pentru artişti. Prin festivalul RADAR ne propunem să dezvoltăm un spaţiu temporar de maniferstare artistică ce înglobează ariile de expresie şi experimentare artistică prin prezentarea proiectelor ce folosesc Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligenţa Artificială, Proiecţii Video, Instalaţii Interactive, Game Art, Robotică, Sound Design şi să reunim artişti şi dezvoltatori din toate aceste domenii intr-un format inovator si interactiv pentru public.

Despre ROMAERO

Cu 100 de ani de activitate, ROMAERO este prima şi cea mai importantă companie a industriei aerospaţiale româneşti. Compania, situată lângă aeroportul Băneasa, asigură mentenanţă pentru aeronave militare din flota Forţelor Aeriene Române precum şi pentru aeronavele mai multor linii aeriene comerciale. În cadrul ROMAERO, sunt fabricate şi piese componente pentru majoritatea tipurilor de avioane Boeing şi Airbus. În anii ’80, ROMAERO a produs primul avion comercial cu reacţie fabricat în România – ROMBAC-1-11, iar de peste 50 ani este producător exclusiv al aeronavelor uşoare multifuncţionale BN-2 Islander.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.