Comunicat de presă – Sindicatul Salariaţilor din Radio România

Creşte numărul de infectări la Radio România, iar angajatorul simulează protecţia salariaţilor şi a măsurilor de prevenire a infectării.

În Societatea Română de Radiodifuziune numărul de persoane care au fost confirmate pozitiv a depăşit 20, numai în ultimele zile fiind raportate mai mult de 7 la sediul central. Alte persoane sunt in izolare şi asteaptă rezultatul testării.

Încă de la început am solicitat conducerii SRR să adopte proceduri şi să ia măsuri reale de prevenire şi protecţie, însă problema epidemiologică a fost tratată cu superficialitate şi dezinteres.

Astfel, în zonele de emisie şi producţie ale Radio România Actualităţi, postul public naţional, există aproape zilnic confirmări de infectare SARSCov2! Cu toate acestea, sunt angajaţi care nu au primit măşti din martie-aprilie, iar dezinfectarea se face o singură dată pe zi, în condiţiile în care fluxul de persoane este timp de 24 de ore pe zi.

Acest tip de activitate, respectiv emisia în direct, presupune întâlnirea şi munca simultană, în spaţii comune, timp de 24 de ore, a realizatorilor, producătorilor, reporterilor, tehnicienilor, regizorilor, secretarilor. Pentru specificul acestei activităţi nu s-au făcut proceduri de eşalonare pe ture a tuturor, ci doar a câtorva realizatori, nu au fost marcate culoare speciale spre şi dinspre emisie/producţie, în redacţii nu se respectă distanţarea socială şi angajaţii se infectează pe rând.

SSRR a trimis în repetate rânduri solicitări şi apeluri către conducerea societăţii, să protejeze angajaţii şi să deblocheze sumele necesare testării acestora. Solicitările noastre au fost tratate cu acelaşi dezinteres şi cu aceeaşi superficialitate, cu care mulţi dintre cei care ocupă posturi de conducere fără a dovedi prin concurs abilităţile necesare, se joacă zi de zi cu siguranţa şi viaţa oamenilor, rezumându-se la comunicate de presă în care suntem sfătuiţi să ne spălăm pe mâini sau răspunsuri în doi peri, golite de conţinut, date solicitărilor sindicale.

Ieri, Sindicatul Salariaţilor din Radio România a transmis conducerii Parlamentului, Guvernului, Primului Ministru, Direcţiei de Sănătate Publică, un memoriu în care arată aceste aspecte şi cere sprijin pentru angajaţii Socieităţii Române de Radiodifuziune.

Să nu uităm că Radio România şi Televiziunea Română sunt, potrivit legii, instituţii de interes strategic, care funcţionează în beneficiul cetăţeanului şi care ar trebui să îl poată informa şi educa şi mai mult, în actualul context pandemic.

Când nu va mai avea cine să intre pe post, să meargă pe teren sau să asigure suportul tehnic, îi invităm pe cei care au tratat cu indiferenţă şi dispreţ această problemă să o facă!

Sperăm din tot sufletul să nu fie nevoie să îi invităm şi să traiască în locul unor colegi care puteau fi protejaţi.

Sindicatul Salariaţilor din Radio România


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top