Comunicat de presă – Sindicul Naţional Meridian

Premierul României nu ştie că Poliţia Locală nu se mai subordonează în această perioadă autorităţilor locale

Premierul României a anunţat prin intermediul mass media că a descoperit cauzele şi a găsit persoanele care se fac vinovate de creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din Bucureşti. Acesta a declarat că pentru această situaţie se fac vinovate persoanele care au organizat petreceri în centrul vechi al Capitalei. Totodată acesta a mai spus că Poliţia Locală trebuia să asigure în această zonă respectarea regulilor şi că până la urmă a intervenit Poliţia, dar cu o oarecare întârziere.

Domnul Ludovic Orban comite însă o eroare şi nu cunoaşte faptul că în această perioadă Poliţia Locală este condusă operaţional de către Poliţia Română şi nu de autorităţile publice locale. Astfel conform Ordonanţei de urgenţă nr. 70 din 2020, şefii inspectoratelor de poliţie stabilesc, prin dispoziţie, modalitatea de angrenare a poliţiei locale în cadrul activităţilor realizate de unităţile de poliţie, precum şi responsabilităţile şi modul de acţiune al acestora. În acest sens poliţiştii locali sunt la dispoziţia totală a conducerii Poliţiei Române şi împreună cu angajaţii acesteia fac echipe comune, urmărind respectarea legislaţiei în domeniu şi îi sancţionează pe cei care o încalcă.

Având în vedere toate acestea considerăm că declaraţiile premierului la adresa poliţiei locale au fost făcute fără o informare corespunzătoare, ştiut fiind faptul că deciziile legate de desfăşurarea activităţii curente nu îi mai aparţin.

În ceea ce priveşte limitarea răspândirii coronavirusului, pentru aceasta sunt necesare decizii coerente şi consecvente ale factorilor de decizie. Încercarea de ieşire dintr-o situaţie de criză prin aruncarea responsabilităţii asupra unei categorii profesionale nu poate constitui o soluţie la problemele cu care se confruntă societatea românească în această perioadă dificilă.

Preşedinte,
Voinea Negoiţă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.