Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România

Sâmbătă începe prima ediţie The Jazz Cave Festival.

Noi experienţe acustice, în Peştera Ialomiţei

Pasionaţii muzicii de jazz se pot bucura, distanţaţi, pe tot cuprinsul zilei de sâmbătă, 3 octombrie, de apariţia unui nou festival, în contextul în care numeroase evenimente de profil au fost reprogramate. Evenimentul va pune accentul pe diversitatea artei sunetelor improvizatorice şi se va desfăşura la intrarea în Peştera Ialomiţei din Masivul Bucegi.

Accesul va fi liber, prin rezervare la adresa de email [email protected]ail.com Locurile sunt limitate.

Sub bolte şi oglinzi metamorfice, sonorităţile de pian, saxofon, voce, chitară bas, efecte electronice şi percuţie vor căpăta sensuri noi şi volumetrii aparte, au anunţat organizatorii în evenimentul de pe Facebook.

Publicul iubitor de natură, drumeţii montane şi muzică de calitate va avea parte de o experienţă acustică unică în spaţiul legendar în care se retrăgeau în trecut pustincii, un loc special care invită la reflecţie şi contemplaţie. Despre ce este natural şi uman în contraste de lumini, străluciri şi umbre.

Programul zilei de sâmbătă:

12:00 Ana Maria Galea & New Landscapes

14:00 A-C Leonte & Alexandru Arcuş

16:00 OVI feat. Sorin Zlat Band

Evenimentul va marca, totodată, împlinirea a cinci ani de la reabilitarea Peşterii Ialomiţei. Prima sală – “Mihnea Vodă” – va găzdui un recital – eveniment susţinut de unele dintre cele mai bune formaţii ale scenei autohtone. Artiştii invitaţi vor aborda stiluri foarte diferite de jazz, de la standarde la compoziţii proprii, piese cu influenţe blues, etno şi electro.

Distanţaţi, dar ieşim la lumină împreună! – este motto-ul evenimentului care şi-a propus să devină o tradiţie cu scopul de a promova muzica de jazz, spaţiile din patrimoniul speologic al României, cât şi să ofere susţinere scenei artistice româneşti.

“Publicul care a mai participat la evenimentele organizate de UCIMR va recunoaşte aici ambiţia noastră de a organiza spectacole în spaţii neconvenţionale. Prin numeroase alte proiecte culturale şi chiar realizarea de documentare am reuşit, de-a lungul anilor, să surprindem şi să oferim experienţe memorabile unui public cât mai divers. Împreună am susţinut de fiecare dată scena tânără din România. Anul acesta ne-a fost tuturor mult mai greu, provocările sunt enorme, însă ne continuăm această misiune care, în acest nou proiect, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul şi încurajarea partenerilor, în special susţinerea oferită de Complexul Naţional Muzeal ‘Curtea Domnească’. Ne-am propus ca acest eveniment să se poată desfăşura în condiţii mult mai ample în 2021 şi pe cuprinsul mai multor zile,” a declarat Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte UCIMR.

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la finalizarea lucrărilor de amenajare a Peşterii Ialomiţei, obiectiv turistic reabilitat şi modernizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

“De la deschidere şi până în prezent, 667.906 vizitatori au trecut pragul acestui important obiectiv turistic al Masivului Bucegi, care s-a format prin acţiunea corozivă a apei în calcarele jurasice din culmea Sud-Estică a muntelui, la 1.560 m altitudine absolută, intrarea sa fiind de 18 m deasupra talvegului văii Ialomiţei. Este o peşteră mare, cu galerii fosile şi active, dispusă pe două etaje, care însumează 1.128 m lungime. Intrarea, orientată spre Est, are dimensiuni impunătoare (40 m lăţime şi 20 m înălţime). Modernizarea Peşterii Ialomiţei a reprezentat un pas important în demersul Consiliului Judeţean Dâmboviţa de transformare şi eficientizare a potenţialului turistic de care judeţul Dâmboviţa dispune pe Platoul Padina – Peştera”, informează Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte.

*

The Jazz Cave Festival. Beginnings este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în sprijinul relansării vieţii culturale.

Parteneri culturali: Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” – Muzee Dâmboviţene, programul “OTA” al UCIMR, proiectul Arts District şi Rental Audio Video System

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio România Muzical, Cronica Română, Zile şi Nopţi, Agenţia de carte, Şapte Seri, Munteanu Recomandă, România Pozitivă

Despre UCIMR

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică ce activează de 25 de ani în sprijinul interpreţilor români din domeniul muzicii şi al coregrafiei, reunind în prezent peste 10.000 de membri la nivel naţional. În cei 25 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viaţa culturală prin coerenţa şi continuitatea proiectelor sale posibile prin capacitatea de a accesa fonduri din surse dintre cele mai diverse şi prin sponsorizări atrase din mediul privat şi de afaceri.

Pe lângă propriile proiecte şi programe culturale de interes naţional şi internaţional, ce includ burse de studiu, concerte, festivaluri, workshop-uri, emisiuni-spectacol, concursuri, sprijinirea artiştilor seniori şi susţinerea materială a unor reviste de specialitate, UCIMR organizează la rândul său un proces transparent de finanţare din propriile fonduri, pentru proiectele altor organizaţii culturale sau artişti din România.

Din anul 2009 UCIMR susţine şi promovează tinerii interpreţi români printr-un program dedicat, intitulat “Oportunităţi la Tine Acasă”. Programul acordă oportunităţi de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susţinute în oraşe din toată ţara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecţionare cu maeştri internaţionali şi concursuri în ţară şi în străinătate, sprijinite de instituţii publice şi companii din mediul privat. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte şi cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi