Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – UNAgaleria

În perioada 2 octombrie – 11 octombrie 2020, UNAgaleria vă invită să vedeţi proiectele absolvenţilor universităţilor de artă din ţară, în cadrul festivalului DIPLOMA 2020

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, festivalul se va desfăşura în spaţiile UNAgaleria şi SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire peste 90 de lucrări ale absolvenţilor din promoţia 2020 a facultăţilor vocaţional-creative din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Baia-Mare şi Oradea. Proiectele expuse au fost selectate de boardul creativ DIPLOMA din peste 380 de lucrări de diplomă înscrise în secţiunile de arhitectură, arte şi design. Expoziţia de anul acesta reuneşte o colecţie de lucrări de diplomă remarcabile, finalizate în perioada izolării şi susţinute în mediul online, într-un proces atipic de lucru atât pentru studenţi, cât şi pentru instituţiile de învăţământ.

DIPLOMA 2020 prezintă lucrări semnate de absolvenţi ai facultăţilor vocaţional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură şi design, selectate de către un board creativ, care reuneşte în acest an peste 50 de seniori în domenii creative, profesionişti activi şi dedicaţi ariei lor.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi noua generaţie de artişti şi creativi din România înainte ca aceştia să devină celebri. Evenimentul continuă astfel tradiţia de a identifica şi promova potenţialul artistic de care noile generaţii dau dovadă. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piaţa de artă şi cu mediul profesional la care aspiră.

Eveniment organizat de Fundaţia The Institute în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte.

Designul expoziţiei este semnat şi anul acesta de Attila Kim Architects.

Festivalul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Ambele spaţii sunt incluse în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, astfel că, pe 3 şi 4 octombrie, programul se prelungeşte până la ora 00:00, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât şi în spaţiul Qreator by IQOS.

Intrarea este gratuită în cele două destinaţii ale festivalului. Pentru Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii sunt încurajaţi să-şi rezerve locul în avans, în platforma OVE.

Expoziţia DIPLOMA 2020 poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul 12:00-22:00, iar în weekend între orele 10:00-22:00. Accesul la Combinatul Fondului Plastic se face pentru un număr restricţionat de persoane în acord cu măsurile de siguranţă necesare în contextul actual. The Future of Fashion | DIPLOMA 2020 îşi aşteaptă publicul în perioada 3-11 octombrie, în intervalul 10:00-20:00. Intrarea la Qreator by IQOS este permisă exclusiv celor peste 18 ani şi doar pentru 40 de persoane simultan.

Anul acesta, DIPLOMA are şi o variantă online, tot conţinutul festivalului putând fi explorat şi printr-o hartă digitală interactivă, disponibilă în curând aici. Designul grafic al hărţii este semnat de Radu Manelici + Sebastian Pren.

DIPLOMA 2020 ţine cont de toate reglementările în vigoare la momentul desfăşurării, pentru a garanta siguranţa publicului. Alegerea spaţiilor a ţinut cont de contextul actual, ansamblul de clădiri din cadrul Combinatului Fondului Plastic asigurând o suprafaţă mare de spaţii exterioare şi condiţii de distanţare socială.

Parteneri DIPLOMA 2020

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Partener: IQOS România, Urban Monkey, ASAP

Susţinut de: ABSOLUT, Almalux Lighting, Liliac, REGINA MARIA – Reţeaua Privată de Sănătate

În parteneriat cu: Primăria Municipiului Bucureşti prin Expo Arte

Proiect co-finanţat de: Administraţia Fondului Naţional Cultural

Parteneri instituţionali: Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Naţional de Artă al României, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Uniunea Artiştilor Plastici din România

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural

Parteneri media: ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR Romania, IAGAContemporaryArt, Igloo media, IQads, Modernism Punct Ro, Molecule F, Munteanu, RFI Romania, Revista Atelierul, Şapte Seri, V fair, Revista Zeppelin, Zile şi Nopţi România

Design Expoziţie: Attila Kim Architects

Concept comunicare: Gavrila&Asociatii

Furnizori oficiali: 360Revolution, Kaustik

Partener de monitorizare: mediaTRUST România


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi