Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – USR-PLUS Alba Iulia

USR-PLUS Alba Iulia: Discuţiile pentru formarea unei majorităţi nu s-au încheiat. Nu negociem principii, proiecte şi realizarea unui audit intern

PNL doreşte ambii viceprimari, a acceptat parţial proiectele din “Angajamentul pentru Alba Iulia” şi nu a acceptat realizarea unui audit intern în Primărie

PSD doreşte un viceprimar, acceptă auditul intern şi “Angajamentul pentru Alba Iulia”

Alianţa USR- PLUS anunţă că discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor şi susţinerea proiectelor importante pentru oraş nu s-au încheiat. În acelaşi timp, discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au ajuns într-un impas în condiţiile în care PNL Alba insistă pentru obţinerea ambelor posturi de viceprimar.

După alegerile locale din acest an, USR-PLUS a lansat la Alba Iulia o consultare cetăţenească unică în politica românească întrebând albaiulienii cum ar dori să arate viitoarea majoritate în Consiliul Local. Componenţa Consiliului Local Alba Iulia, respectiv 9 consilieri PNL, 7 USR – PLUS, 4 PSD şi un independent, nu permite niciunui partid să aibă majoritate. Au fost lansate două sondaje, un sondaj în stradă şi unul on line, iar pentru că rezultatele pentru PNL şi PSD au fost apropiate s-a decis să aibă loc discuţii cu ambele partide pentru susţinerea alegerii viceprimarilor şi susţinerea “Angajamentului pentru Alba Iulia”, un set de proiecte importante pentru viitorul municipiului.

Discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au avut loc în mai multe runde, însă s-au blocat deoarece conducerea organizaţiei nu au acceptat solicitările USR-PLUS: un viceprimar din partea ambelor formaţiuni, susţinerea “Angajamentului pentru Alba Iulia”, realizarea unui audit al activităţii Primăriei Alba Iulia şi retragerea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din vechea conducerea administrativă. În schimb, PNL, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene Mircea Hava, a cerut ca ambii viceprimari, fără să anunţe şi numele persoanelor din PNL propuse pentru aceste funcţii.

Discuţiile cu PSD s-au derulat pe baza aceloraşi principii, însă organizaţia a acceptat ca, în schimbul susţinerii unui viceprimar, să accepte “Angajamentul pentru Alba Iulia” şi realizarea unui audit intern. Propunerea USR-PLUS pentru Partidul Social Democrat a fost să susţină crearea unei majorităţi locale, însă să nu participe la guvernarea locală, respectiv să nu îşi propună un viceprimar.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, PNL şi PSD s-au angajat în Alba într-un proces de reformare internă, am decis amânarea formării unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia aşteptând ca noii reprezentanţi ai celor două organizaţii locale să analizeze încă o dată propunerile USR-PLUS.

Alianţa USR-PLUS anunţă albaiulienii că nu va negocia principiile şi proiectele cu care a câştigat Primăria Alba Iulia, iar orice majoritate locală va fi formată strict pentru susţinerea dezvoltării municipiului. De asemenea, USR-PLUS nu va accepta în conducerea administrativă oamenii din vechea conducere a primăriei şi cere inclusiv retragerea acestora din Consiliul Local pentru situaţia în care au adus Alba Iulia.

La alegerile locale din acest an, albaiulienii au votat pentru schimbarea conducerii administrative a municipiului Alba Iulia, iar acest lucru trebuie respectat atât de USR-PLUS, cât şi de toate celelalte partide politice. Schimbarea înseamnă ca oamenii care au fost taxaţi prin vot de albaiulieni să nu fie primiţi în conducerea primăriei pe uşa din dos, pe baza unor negocieri politice de culise.

Biroul de Presă al USR-PLUS Alba Iulia


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi