Eforturi pentru stăvilirea Covid-19. În toată Europa s-a ajuns la un număr record de infectări zilnice

Germania a trecut de pragul de 5.000 de noi cazuri COVID în 24 de ore, nivel nemaiatins din aprilie. Iar vecinii bulgari au înregistrat 785 de infectări într-o singură zi, un record absolut. Și Polonia a depășit 6500 de cazuri, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. Peste tot se instituie noi și noi restricții cu speranța că virusul va putea fi stăvilit, mai ales că vine sezonul rece și situația se va complica și mai mult.

Autoritățile bulgare precizează că NU au de gând să înăsprească restricțiile, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor e acum la un nivel record. În schimb, se aprovizionează cu Remdesivir. Guvernul a cumpărat 2500 de fiole.

În Cehia însă, țara europeană cu cea mai mare rată de îmbolnăviri, au intrat în vigoare restricții și mai dure. Restaurantele și pub-urile își închid ușile și pot servi numai la geam, pentru acasă și doar până seara la 8. Nimeni nu mai are voie să bea în spații publice.

Au fost înființate clase speciale pentru copiii ai căror părinți lucrează în sistemul medical.

Și în Polonia numărul de îmbolnăviri e fară precedent – 6526 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Sunt sute de localități în carantină și se zvonește că, de sâmbătă, capitala Varșovia va deveni zona roșie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top